Yükseköğretim Kurulu’ndan son dakika açıklaması! Deprem bölgesinde üniversiteler tatil mi?

Yükseköğretim Kurulu’ndan son dakika açıklaması! Deprem bölgesinde üniversiteler tatil mi?
6 Şubat 2023 Pazartesi Kahramanmaraş Pazarcık’ta meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki depremin ardından öğrenciler ve öğretim görevlileri gözlerini Yükseköğretim Kurulu’ndan gelecek son dakika açıklamasını çevirdi.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki depremin ardından 10 ilde eğitime ara verildiği duyuruldu. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) depremden etkilenen illerde eğitime ara verildiğini açıkladı. İşte detaylar…

Depremden çok sayıda il etkilendi!

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki deprem ve Gaziantep Nurdağı ilçesinde meydana gelen 6,4 büyüklüğündeki depremden çok sayıda il etkilendi. AFAD tarafından yapılan açıklamalara göre; 6 Şubat Pazartesi günü saat 13:24 sıralarında Gaziantep Elbistan merkezli 7.6 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.

Eğitime ara verildi!

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Tüm Türkiye’de okullarımızı 13 Şubat’a kadar 1 hafta tatil ediyoruz” ifadelerini kullandı. Yükseköğretim Kurulu’nun yaptığı açıklamaya göre;

“Antalya, Bingöl, Elazığ, Erzincan, Karaman, Kayseri, Konya, Mardin, Mersin, Niğde, Sivas, Tunceli illerimizdeki yükseköğretim kurumlarında da bahar yarıyılı eğitim ve öğretim dönemi daha sonra açıklanacak bir tarihe kadar ertelenmiştir” ifadeleri kullanıldı.

Yükseköğretim Kurulu’nun daha önce yaptığı açıklamada; Adana, Adıyaman, Malatya, Hatay, Şanlıurfa, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis ve Osmaniye’deki yükseköğretim kurumlarında ikinci bir duyuruya kadar eğitim öğretime ara verildiği aktarılmıştı.

4 ilde 2 hafta, 6 ilde 1 hafta ara!

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in açıklamasına göre, 4 ilde eğitime 2 hafta ara verilirken, 6 ilde de eğitime 1 hafta ara verildiği açıklandı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer; “Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman ve Malatya illerimizde bugün itibarıyla eğitim öğretime 2 hafta ara veriyoruz” ifadelerini kullandı.