Uzman Öğretmenlik sınav tarihleri açıklandı! Bakanlık tarihleri yayınladı!

Uzman Öğretmenlik sınav tarihleri açıklandı! Bakanlık tarihleri yayınladı!
Uzman Öğretmenlik Sınav tarihleri Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklandı. Birçok vatandaş bu haberi bekliyordu. İşte sınav tarihi haberimizin devamında yer alıyor..

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer uzman öğretmen adaylarının beklediği tarihi açıkladı. Özer “Eğitimlerini tamamlayan uzman öğretmenlerimizin başöğretmen olabilmeleri, sınav tarihi itibarıyla 10 yılını ve eğitimlerini başarıyla tamamlamış olan öğretmenlerimizin de uzman öğretmen olabilmeleriyle ilgili sınavı da 19 Kasım’da gerçekleştireceğiz.” diyerek Uzman Öğretmenlik Sınavının 19 Kasım'da gerçekleştirileceğini açıkladı. Peki sonuçlar ne zaman açıklanacak?

UZMAN ÖĞRETMENLİK SINAVI SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer Uzman Öğretmenlik Sınavı tarihi için açıklama yaptı. Yaptığı açıklamalarda sınavın 19 Kasım günü gerçekleştirileceğini bildirdi. Sınav sonuçları ise 12 Aralık 2022 tarihinde açıklanacak. Peki sınava giriş yerlerini bildirir belge nasıl ve nereden alınacak?

SINAVA GİRİŞ BELGESİ NEREDEN ALINACAK?

19 Kasım 2022 tarihinde gerçekleştirilecek olan Uzman Öğretmenlik Sıvanı için sınava giriş belgelerinin bakanlık tarafından erişime açıldığı duyuruldu. Peki sınava giriş belgeleri nereden alınacak? İşte yanıtı..

Sınava giriş belgelerini almak isteyen adaylar basvuru.meb.gov.tr adresinden sınava giriş belgelerinin çıktısını alabilecekler. Başöğretmenlik ve Uzman Öğretmenlik sınavına girecek olan vatandaşlar ise MEBBİS ve e-Devlet şifrelerinin kullanarak sistemlerine girmeleri gerekmektedir. Bu şekilde giriş belgesini rahatça alabileceklerdir.