Türkiye genelinde okullar tatil edildi! MEB son dakika tatil haberi: Okullar ne zaman açılacak? Belli oldu

Türkiye genelinde okullar tatil edildi! MEB son dakika tatil haberi: Okullar ne zaman açılacak? Belli oldu
Ülkemizde meydana gelen depremler sonrasında büyük acılar yaşanıyor. MEB tarafından alınan kararda ise Türkiye'de okullar tatil edildi. Peki okullar ne zaman açılacak?

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerden sonra bir son dakika gelişmesi yaşandı ve Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yaptığı açıklamasında okulların tüm Türkiye’de tatil edildiğini belirtti. Peki okullar ne zaman açılacak? Konu ile ilgili olarak Bakan Özer açıklamalarında "Tüm Türkiye’de okullarımızı 13 Şubat’a kadar 1 hafta tatil ediyoruz" ifadelerine yer vermişti.

OKULLAR TATİL EDİLDİ

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer açıklamalarında Tüm Türkiye’de şu andaki iklim şartlarını göz önüne alarak ve deprem bölgelerindeki çalışmaların çok daha suhuletle olması bağlamında sadece deprem bölgesindeki illerde değil, çevresindeki illerin de suhuletli bir şekilde süreçleri yönetmesi için bugünden itibaren tüm Türkiye’de tüm okulların tatil edildiğini bildirdi.

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Bakan Özer açıklamalarında tatilin 13 Şubat'a kadar devam edeceğini ifade etti millet olarak, devlet olarak hem süreçleri daha rahat bir şekilde yürütme hem de özellikle bu 10 ilde akrabaları olan diğer illerdeki vatandaşlarımızın erişimini kolaylaştırmak anlamında da bu kararı almış bulunduklarını paylaştı.

BAKAN ÖZER'İN AÇIKLAMALARI 

Bakan Mahmut Özer'in açıklamaları ise şöyle oldu:

"bu kararı alırken tüm illerimizdeki, özellikle 10 ilimizdeki okullarımızın tamamı vatandaşlarımızın hizmeti için açık tutulacak. Konaklama, yemek ikramıyla ilgili her türlü hizmet okullarımızda, öğretmenevlerimizde vatandaşlarımıza 7/24 kesintisiz bir şekilde intikal ettirilecek"