Pazartesi günü okullar tatil olacak mı? Yarıyıl tatili uzuyor mu? Öğrenciler çok sevinecek açıklama yapıldı

Pazartesi günü okullar tatil olacak mı? Yarıyıl tatili uzuyor mu? Öğrenciler çok sevinecek açıklama yapıldı
Milyonlarca öğrencinin dört gözle beklediği sömestr (Yarıyıl) tatili bitmek üzere olurken kar yağışı sonrasında okulların yeniden tatil edilip edilmeyeceği merak ediliyor. Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten ise çok önemli değerlendirmelerde bulundu.

Tüm Türkiye'yi etkisi altına alan soğuk hava dalgası yağışları beraberinde getirdi. Birçok kentte kar yağışları görülürken İstanbul'a henüz beklenen kar yağışı başlamadığı vatandaşlar kar yağışının ne zaman başlayacağını araştırmaya başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü güncel hava durumu raporunu paylaştı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre bugün genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı, Batı ve Orta Karadeniz, Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Kırşehir, Kırıkkale, Yozgat, Giresun, Kars, Ağrı, Iğdır ve Van ve Hakkari çevrelerinin yağışlı geçeceği bildirildi.

Marmara'nın kuzeydoğusu, Kıyı Ege, Akdeniz kıyıları ile Orta Karadeniz kıyılarında yağmur ve sağanak, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; Hatay çevreleri ile Adana ve Mersin'in kıyı kesimlerinde kuvvetli olması beklendiği ifade edildi.

YAPILAN AÇIKLAMA 

Kar yağışları tüm ülkeyi etkisi altına alırken ünlü Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten'den yeni uyarılar yapıldı ve okulların tatil edilebileceği paylaşıldı. Kerem Ökten bu konuda yaptığı açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

"İstanbul'da Perşembe öğlene kadar etkili olacak kar yağışları şehri beyaza bürüyecek. Kar Pazar günü (yarın) akşama doğru başlıyor.

Avrupa modeli, Kanada modeli ve Amerika modeli aynı fikirde. Türkiye'ye Sibirya'dan bir soğuk canavarı gelebilir. 14 Şubat sevgililer gününü içine alacak şekilde. Okulların durumu tekrar gözden geçirilebilir."

TATİL BİTİYOR 

Sosyal medyada ve diğer platformda yer alan iddiaların aksine 15 tatilin uzatılmasına ilişkin bir bilgi ve açıklama bulunmadığı belirtilerek yarıyıl tatili olarak da bilinen 15 tatil 3 Şubat tarihinde sona ereceği belirtilerek hafta sonu tatili ile birlikte okullar 6 Şubat Pazartesi günü kaldığı yerden eğitim öğretim faaliyetlerine devam edeceği aktarıldı.