ÖSYM'den skandal mesaj yayımlandı! Milli Savunma Üniversitesi sınavına mülteciler de girebilecek: İşte yapılan açıklama

ÖSYM'den skandal mesaj yayımlandı! Milli Savunma Üniversitesi sınavına mülteciler de girebilecek: İşte yapılan açıklama
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) sınavı ile ilgili şaşırtıcı bir mesajın sınav görevlilerine yanlışlıkla gönderildiğini açıkladı.

MSÜ sınavına dair paylaşılan mesaj, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayan adayların da sınava alınacağına dair kafa karıştırıcı bir ifade içeriyordu. Ancak ÖSYM, bu mesajın sınav görevlilerine yanlışlıkla gönderildiğini belirtti.

Mülteciler de mi MSÜ Sınavına Girecek?

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne subay ve astsubay yetiştiren MSÜ'ye mültecilerin de girebileceği iddiası, kamuoyunda şaşkınlık yaratırken, ÖSYM tarafından yapılan açıklama durumu aydınlığa kavuşturdu.

İkamet İzni Detayı: MSÜ Sınavına Hangi Adaylar Katılabilecek?

ÖSYM'den gelen mesajda, T.C. İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı tarafından verilen ikamet izni belgesinde 'insani' ya da 'uzun dönem' yazan adayların, uyruğuna bakılmaksızın sınava girebileceği belirtiliyor.

Zafer Partisi Liderinden Tepki: "Hassasiyetinizden Dolayı Teşekkür Ederiz"

ÖSYM'nin gönderdiği mesajı sosyal medyada paylaşan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, "Sayın Görevlimiz, T.C. İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı tarafından verilen İkamet İzni Belgesi’nin arka yüzünde ikamet izni türü olarak 'insani' ya da 'uzun dönem' yazan adaylar uyruğuna bakılmaksızın sınava girebilecektir. Hassasiyetinizden dolayı teşekkür ederiz" şeklindeki mesajı paylaşarak tepki gösterdi.

ÖSYM'den İtiraf: Mesajı Yanlışlıkla Gönderdik!

ÖSYM, MSÜ sınavı için görevlilere gönderilen mesajın yanlışlıkla gönderildiğini itiraf etti. Açıklamada, sınava başvuruda bulunan adayların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması gerektiği vurgulandı ve söz konusu mesajın sehven gönderildiği belirtildi.