ÖSYM KPSS Ortaöğretim sonuçlarını ne zaman açıklayacak?

ÖSYM KPSS Ortaöğretim sonuçlarını ne zaman açıklayacak?
Milyonlarca ortaöğretim lise mezunu adayın 6 Kasım 2022'de girdiği KPSS Ortaöğretim sınav sonuçları ne zaman açıklayacağı ile ilgili araştırmalar başladı. Meraklı bekleyiş sürüyor. Gözler ÖSYM ekranına çevrildi.

ÖSYM KPSS Ortaöğretim sonuçlarını ne zaman açıklayacak? - KPSS Ortaöğretim sınavı 6 Kasım 2022 Pazar günü genel kültür ve genel yetenek olmak üzere tek oturum olarak düzenlendi. Sınava yüzbinlerce aday girdi. Açık lise veya yüz yüze eğitim gören mezun olmuş ortaöğretim adaylarının girebildiği sınavda, gözler ÖSYM AİS ekranlarında döndü. KPSS Ortaöğretim sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

KPSS sonuçları açıklandı duyurusun bekleyen milyona yakın adayın, meraklı bekleyişi halen devam ediyor. Araştırmalar sonucu elde edilen bilgilere göre, KPSS ortaöğretim sınavına 1 milyona yakın kişi girdi. Başvuru sayısı milyonu aştı. Bu yılda kamu kurum ve kuruluşlarının bir ilke imza atması bekleniyor. Şimdiye kadar 100 binden fazla alım yapılacağı ilan duyurusu paylaşıldı.

Kamu kurumlarında devlet memur olmak isteyen vatandaşların katıldığı KPSS ortaöğretim sonuçları, değerlendirmeler sonucu ÖSYM resmi internet sitesinde açıklanacak. ÖSYM AİS ekranlarında duyurunun gelmesiyle birlikte T.C. kimlik numarası ve aday şifresi ile giriş yaparak sonucunuzu öğreneceksiniz. Beklenen puanı elde eden adaylar, tercih dönemi için gün sayacak.

KPSS ORTAÖĞRETİM SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM sınav takviminde 1 Aralık 2022 Perşembe günü KPSS ortaöğretim sınav sonuçları belli olacak.

Adaylar sınav sonuçlarını öğrenmek için https://sonuc.osym.gov.tr internet sitesine giriş yaparak burada sonuç ekranında kendisinden istenilen T.C. kimlik numarası ve aday şifresi ile Sınav Sonuç Belgesine erişecek.

Sınava ilişkin doğru ve yanlış değerlendirmesi belli olacak. Puan türü hesaplamaları sonucu istenilen puanı elde eden adaylar, kamu kurum ve kuruluşlarında açılacak olan memur alımlarına başvuru yapabilecek.

KPSS ORTAÖĞRETİM 2022 SINAV

ÖSYM, Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi işlemi sayesinde adayların merakını 1 Aralık 2022 Perşembe tarihinde sona erdirecek.

KPSS SONUÇ SORGULAMA EKRANI

KPSS ortaöğretim testinde tabi tutulan her bir bölüm veya test için en az 1 net gerekliliği bulunuyor. Detayları değerlendirmelerde ilk olarak istenilen şartın bu yönde olduğu öğrenildi. Buna göre sınava giren adayın KPSS puanı hesaplanması için Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerinden her ikisinden olmak şartıyla en az 1 ham puan yani neti olması gerekiyor.