ÖSYM duyurdu! YDS başvuruları alınmaya başladı

ÖSYM duyurdu! YDS başvuruları alınmaya başladı
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı tarafından bugün yapılan duyuru ile birlikte 23 Ekim'de düzenlenmesi beklenen Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı başvuruları başladı. ÖSYM duyurdu! YDS başvuruları alınmaya başladı

ÖSYM duyurdu! YDS başvuruları alınmaya başladı - Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı tarafından bugün yapılan duyuru ile birlikte 23 Ekim'de düzenlenmesi beklenen Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı başvuruları başladı.

ÖSYM'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi.

"2022 Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (2022-YDS/2), 23 Ekim 2022 tarihinde Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça dillerinden uygulanacaktır.

Sınava başvurular, 06 – 15 Eylül 2022 tarihleri arasında yapılacaktır.

Adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak saat 10.00'dan itibaren ÖSYM'nin "ais.osym.gov.tr" internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil uygulamasından yapabileceklerdir.

Sınava ilişkin ayrıntılı bilgi 2022-YDS Kılavuzunda yer almaktadır. Adaylar, kılavuza aşağıdaki bağlantıdan erişebileceklerdir. Sınava başvuracak adayların kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.

Adaylara ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI"