Öğrencilerin beklediği haber geldi! 6 Şubat Pazartesi okullar tatil edildi: İşte okulların tatil edildiği iller

Öğrencilerin beklediği haber geldi! 6 Şubat Pazartesi okullar tatil edildi: İşte okulların tatil edildiği iller
Meteoroloji başta olmak üzere AKOM ve valilikten İstanbul için kar uyarısı yapıldı ve akşam saatlerinde yoğun kar yağışı olacağı bildirildi. Bunun yanı sıra İstanbul'da okullara kar tatilinin gelmesi beklenirken bir ilimizden tatil haberi geldi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul dahil Türkiye’nin büyük bir bölümü için yoğun kar uyarısında bulunurken İstanbul’un yüksek kesimlerinde kar ve karla karışık yağmur şiddetini arttırdığı bildirildi. Yarın yarıyıl tatili sona erecek ve milyonlarca öğrenci ders başı yapacak. "İstanbul'da pazartesi günü okullar tatil mi?" sorusu henüz yanıt bulmazken bir ilimizden kar tatili haberi geldi.

METEOROLOJİ UYARDI

Meteoroloji, ülke genelinin çok bulutlu, Marmara'nın kuzey ve doğusu, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Tokat, Rize ve Artvin çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak; yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi beklenen yağışların, Akdeniz, Doğu Anadolu'nun güneyi, Güneydoğu Anadolu ile Balıkesir, Bursa, Afyonkarahisar, Denizli, Konya, Karaman çevreleri ile İstanbul'un kuzeybatısı ve Kırklareli'nin doğusunda kuvvetli yağış ve yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don ile birlikte yer yer pus ve sis görüleceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ riski bulunmaktadır.

KAR TATİLİ İLAN EDİLDİ 

Bitlis Milli Eğitim Müdürlüğünden bir açıklama yapıldı Bu açıklamada Pazartesi günü okulların tatil edildiği bildirildi. Bu açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

"Olumsuz hava şartları ve ulaşımda yaşanabilecek aksaklıklar sebebiyle Bitlis merkez ve merkeze bağlı köy ve beldelerde, Güroymak ve Hizan ilçelerinde her tür resmi ve özel okullarımızda 6 Şubat Pazartesi günü eğitim öğretim faaliyetlerine 1 gün ara verilmiştir"

İSTANBUL İÇİN UYARI 

CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen İstanbul için bir uyarı yaptı. Şen uyarısında şu ifadeleri kullandı:

"İstanbul bugün karla karışık yağmur ve kar yağışlı. Kuzey batısında akşam yağış kuvvetli. Rüzgar Marmara ve kuzey Ege de fırtına şeklinde.

Pazar kıyılar yağmur, iç kesimler kar yağışlı. Akdeniz, Doğu Anadolu'nun güneyi, Güneydoğu Anadolu ile Balıkesir, Bursa, Afyon, Denizli, Konya, Karaman, İstanbul'un kuzeybatısı ve Kırklareli'nin doğusunda kuvvetli yağış ve yer yer yoğun kar yağışı."