Öğrencileri ilgilendiren çok önemli bir karar daha! Pazartesi gününden itibaren: Okullar 1 hafta daha tatil

Öğrencileri ilgilendiren çok önemli bir karar daha! Pazartesi gününden itibaren: Okullar 1 hafta daha tatil
Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin ardından 11 il deprem bölgesi ilan edilirken eğitime birçok yerde ara verildi. Henüz tüm okulların açılmaması sebebiyle “27 Mart’ta hangi illerde okullar açılacak?” sorusu ile ilgili araştırmaların hız kazandığı bildirildi.

Deprem bölgesindeki okulların son durumu ile ilgili açıklama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılırken Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve yüz yılın felaketi olarak nitelendirilen deprem hadisesi sonucunda eğitime ara verildiği hatırlanıyor. Bazı illerde eğitime yeniden başlansa da henüz başlayamayan iller de bulunduğu aktarılarak bu yerlerde de okulların tatili 27 Mart'a kadar devam edeceği ifade edildi.

ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARI

6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremden en çok etkilenen Adıyaman, Malatya, Kahramanmaraş ve Hatay’da eğitime ara verildiği belirtilerek Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarında şu ifadelere yer vermişti:

"Okullarımızı teker teker kontrol ederek deprem şehirlerinde kademeli olarak 1 Mart'tan itibaren eğitim-öğretime açtık. Okulları hala kapalı olan 4 şehrimizde, 27 Mart'tan itibaren şartları uygun binalarda eğitim öğretimi başlatmak için hazırlık yapıyoruz. Diğer tüm alanlarda da benzer gayretler kesintisiz devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde deprem bölgesinde yaşarken felaketin ardından başka şehirlere taşınan vatandaşlarımızla ilgili bir kararname yayınladık. Bu kararname ile birlikte bu vatandaşlarımızın depremle ilgili kendilerine sağlanan haklardan herhangi bir kayba uğramayacaklarını kayda aldık. Adres güncelleme işleri e-Devlet ya da Nüfus Müdürlükleri üzerinden 27 Mart'a kadar tamamlanmalıdır."

OKULLARIN AÇILMA TARİHİ 

Kahramanmaraş’ta yaşanan deprem sonrası üniversitelerin yanı sıra okullarda ilk etapta tatil edildiği belirtilerek deprem bölgesi olmayan illerde 20 Şubat’ta okullar kaldığı yerden eğitim öğretim faaliyetlerine devam ettiği ifade edildi. Deprem bölgesindeki okullar ise üç kategoriye ayrılırken Kilis, Diyarbakır ve Şanlıurfa’da eğitim 1 Mart’ta, Adana, Gaziantep ve Osmaniye’de okullar 13 Mart’ta eğitime başladı.

1 HAFTA DAHA OKULLAR TATİL 

Depremin en çok etkilendiği illerin başında gelen Adıyaman, Malatya, Kahramanmaraş ve Hatay’da ise okullar 27 Mart’ta açılacağı vurgulandı.