Öğrencilere son dakika duyurusu! MEB az önce kararını açıkladı: Tarihler değişti

Öğrencilere son dakika duyurusu! MEB az önce kararını açıkladı: Tarihler değişti
Milli Eğitim Bakanlığı, 8 ve 12. sınıf öğrencilerinin 2. dönem 2. yazılı sınav tarihlerinde değişiklik olduğunu duyurdu. Bu değişiklikle birlikte, söz konusu sınavlar öne çekildi.

Bakanlık tarafından yapılan duyuruda, 8 ve 12. sınıf öğrencilerine yönelik 2. dönem 2. yazılı sınavlarının bir hafta öne alındığı belirtildi. Bu kararın nedeni ise haziran ayı içerisinde merkezî sınavların yapılacak olması olarak açıklandı.

Yeni Sınav Tarihleri Açıklandı

Bilindiği üzere, 2023-2024 eğitim öğretim yılında 8 ve 12. sınıf öğrencileri için planlanan 2. dönem 2. yazılı sınavları 27 Mayıs - 07 Haziran 2024 tarihleri arasında yapılacaktı. Ancak yapılan değişiklikle, bu tarihler bir hafta öne çekilerek 20 Mayıs - 31 Mayıs 2024 olarak güncellendi.

Sınavlar Kaçırılmadan Önce Yapılacak

Öğrencilerin dikkatine sunulan yeni sınav tarihleri doğrultusunda, 8. sınıf öğrencilerine yönelik "Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezî Sınav" 2 Haziran 2024 tarihinde; 12. sınıf öğrencilerine yönelik "Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)" ise 8-9 Haziran 2024 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Öğrencilerin Dikkatine Sunuldu

Bakanlık tarafından yapılan duyuru ile öğrencilere, sınav tarihlerinin değiştiği ve yeni tarihlerin göz önünde bulundurulması gerektiği hatırlatıldı. Bu değişiklikle birlikte öğrencilerin sınavları kaçırmadan hazırlıklarını tamamlamaları sağlanmış olacak.