Öğrencilere son dakika duyurusu! Af mı geliyor? Bakan Tekin az önce açıkladı

Öğrencilere son dakika duyurusu! Af mı geliyor? Bakan Tekin az önce açıkladı
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Gölbaşı Mogan MTAL Uygulama Oteli'nde düzenlenen istişare toplantısında eğitim sistemine yönelik açıklamalarda bulundu.

Bakan Tekin, göreve başladığı tarihten bu yana hayata geçirilen eğitim politikalarının daha sağlıklı yürütülebilmesi amacıyla düzenlenen toplantıda, sahada karşılaşılan sorunlara el birliğiyle çözüm bulmayı hedeflediklerini ifade etti.

Detaylı Planlama ve Projelerin Takibi:

Bakan, Bakanlık olarak attıkları her adımın en ince detayına kadar planlandığını ve hayata geçirilen projelerin titizlikle takip edilmesini istedi.

İstişare ve Paydaşlarla İş Birliği:

Her fırsatta eğitimin tüm paydaşlarıyla görüş alışverişinde bulunduklarını belirten Tekin, projelerin daha iyi anlaşılır ve uygulanabilir olması için bütün paydaşlarla iş birliği yapılması gerektiğine vurgu yaptı.

Tekin, iletişimde açık bir atmosfer oluşturmanın önemine değinerek, "Öncellikle bunu kendi yaşantımızla da göstermek zorundayız. İsteyen herkesin il müdürümüze ulaşması gerekiyor, ulaşmak isteyip de ulaşmayan kimse kalmasın istiyorum." dedi.

Deprem Bölgesine Yatırımlar ve Birlikte Çalışma:

Deprem bölgesine yapılan yatırımlara vurgu yapan Tekin, depremin oluşturduğu hasarın "asrın birlikteliği" anlayışıyla iyileştirilmeye devam edildiğini söyledi.

Mevzuat değişiklikleriyle ilgili hatırlatmada bulunan Bakan Tekin, merkezi kararlarla genel bir çerçeve çizildiğini ve il düzeyinde bu çerçeveye uygun projeler geliştirilebileceğini belirtti.

Okul Bahçelerindeki Düzenlemeler ve Etkinlikler:

Çocukların okul bahçelerinde geleneksel oyunlarla vakit geçirmelerini hedefleyen Tekin, bu doğrultuda okul bahçelerinde düzenlemelerin devam etmesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca, her dönemin son haftasını "etkinlikler haftası" olarak ilan ettiklerini ve çeşitli etkinliklerle öğrencilerin bu haftayı dolu dolu geçirmelerini sağlamayı amaçladıklarını belirtti.

Bakan Tekin, öğrencilerin sınıf tekrarı ve devamsızlık affıyla ilgili aldıkları karar konusunda taviz vermeyeceklerini vurguladı.

Mesleki Teknik Eğitim ve Yeni Modeller:

Mesleki teknik eğitim alanında yeni model çalışmalarının yapıldığına işaret eden Bakan, Türkiye genelinde istihdamın kolaylaştırılması için 4 yeni okul programını hayata geçirdiklerini açıkladı.

Toplantının ardından genel müdürler, kendi alanlarıyla ilgili sunum yaparak fikir alışverişinde bulundu. İl milli eğitim müdürleri de illerinde karşılaştıkları sorunları ileterek çözüm noktalarını istişare etti.