Öğrencilere müjde! Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından 5200 TL ödeme yapılacak! Başvuru ekranı açıldı

Öğrencilere müjde! Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından 5200 TL ödeme yapılacak! Başvuru ekranı açıldı
Vakıflar Genel Müdürlüğü 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı için öğrencilere burs fırsatı sunuyor. Burs başvuru ekranları açıldı. Söz konusu bursa başvuru yapabilecek vatandaşlar belli oldu. İşte detaylar..

Vakıflar Genel Müdürlüğü binlerce öğrenci için burs fırsatı sunuyor. Bu burs başvuruları için başvuru ekranı açıldı. Başvurular resmen başladı. Burs başvuruları için son tarih ise 30 Kasım 2022 olarak belirlendi. Peki Vakıflar Genel Müdürlüğünün verecek olduğu bu burstan kimler yararlanabilir? İşte yanıtı.

BAŞVURU TARİHLERİ

Eğitim yardımı ve burs başvurusu tarihleri Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından açıklandı. Açıklanan başvuru tarihleri şöyle;

Ortaöğrenim eğitim yardımı için başvuruların başlama tarihi 7 Kasım bitiş tarihi ise 20 Kasım olarak belirlenmiştir. (Başvurular sona erdi)

Yükseköğrenim bursu için ise başvuru başlangıç tarihi 21 Kasım son başvuru tarihi ise 30 Kasım olarak belirlenmiştir. 

Yabancı Uyruklu Öğrenci Bursu için başlangıç 21 Kasım 2022 olarak belirlenirken bitiş 30 Kasım 2022 olarak belirlenmiştir.

VERİLECEK BURS KAPSAMINDA TOPLAMDA 5200 TL ÖDEME YAPILACAK

Vakıflar Genel Müdürlüğü bursları ve eğitim yardımı öğrencilere karşılıksız bir şekilde ödenmekte. Başvurular sonucunda bursu almayı hak eden öğrenciler bir sene içinde toplamda 8 ay burs ödemesi alacaklardır. Ekim ayında başlayarak Mayıs ayına kadar sürecektir. Burs miktarları ise aylık olarak 650 TL ödenmektedir. 8 ay ödeneceğini düşünürsek toplamda 5200 TL burs ödemesi yapılacaktır.