- Haberler
- Eğitim
- Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiriyor! Yarıyıl tatili uzayacak mı: Peş peşe açıklama yapıldı
Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiriyor! Yarıyıl tatili uzayacak mı: Peş peşe açıklama yapıldı
Öğrencileri ilgilendiren çok önemli açıklamalar yapıldı. Bu açıklamalar doğrultusunda yarıyıl tatilinin uzayıp uzamayacağı bildirildi.
Türkiye’nin beklediği kar yurdun dört bir yanını sardığı belirtilerek kar yağışının daha ne kadar süreceğinden çok şiddetinin durumu merak edildiği belirtildi. Bu konuda peş peşe açıklama yapılarak kar kalınlığının 20 cm’yi bulabileceği bildirildi. Bunun üzerine okulların açılmadan tatil uzatılıp uzatılmayacağı merak edildi.
TATİL UZAYACAK MI?
Özellikle İstanbul’un yüksek kesimleri kara teslim olduğu belirtilerek İstanbullular okulların tatil edilip edilmeyeceğini merak etmeye başladı. Habertürk canlı yayınında Habertürk meteoroloji mühendisi Hüseyin Öztel önemli açıklamalarda bulundu. Öztek açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:
YOLLARIN YARISI KAPANIR
"İstanbul dahil her yerde kar görüyoruz. Doğu Akdeniz kıyılarında kuvvetli yağmur var. Adana, Kilis, Gaziantep, Osmaniye. Yükseklere geçtikçe bu kar olacak. Kıyılarda sadece yağmur. Orta ve doğu karadeniz’de de kuvvetli yağışlar var ve bu yükseklere kar olarak gidiyor. Yarın yayla yollarının yarısı kapanır. Ordu, Samsun arası yüksekler.
20 CM BULABİLİR
Şu anki hava tahminleri şöyle gösteriyor… İstanbul’da pazar günü kar yağacak. Pazartesi de yağacak. Ama pazartesi ve salının toplamı ancak 20 cm’yi bulabilir. Yine çoğu ilçede sıcaklık sıfırın altında kalacağı için İstanbul’da buzlanma yüzünden dert yaşanabilir.
TAHMİNLER DEĞİŞEBİLİR
Pazar günü ve pazartesi gününün ilk yarısı, yağışın en çok kısmını alırsınız diyor. Pazar günü, pazar gecesi ve pazartesi gününün ilk 1-12 saati… Dolayısıyla okullar konusu İstanbul’da cuma ve cumartesi günü gelişecek tahminlere göre değerlendirilmeli bence. Doğu anadoluda bir harita var. O haritadaki yerlerden birinden olsaydı İstanbul, çok yüksek olasılıkla bu iş tatil dedirtirdi. O kar miktarı, karın yayılarak yağması ama en kuvvetlisinin pazar ve pazartesi ilk yarıda kalması gibi durumlar var. Tahminler de değişebilir"
Bakmadan Geçme