Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiriyor! Milli Eğitim Bakanlığı yeni kararı açıkladı!

Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiriyor! Milli Eğitim Bakanlığı yeni kararı açıkladı!
Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren Milli Eğitim Bakanlığı’nın aldığı yeni karar açıklandı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından alınan bu yeni karar duyuruldu. Peki, Milli Eğitim Bakanlığı’nın aldığı bu karar ne oldu?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, LGS sınavına girecek olan depremzede öğrenciler ile ilgili alınan son kararı açıkladı. Depremzede öğrenciler ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, öğrencilerin başka illerde sınava girme haklarının olduğunu açıkladı. İşte detaylar…

Bakan Özer yeni kararı açıkladı!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınan son karar Bakan Mahmut Özer tarafından duyuruldu. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, LGS sınavına görecek olan depremzede öğrenciler hakkında önemli açıklamalara imza attı. Bakan Özer’in açıklamalarına göre, OHAL ilan edilen 10 ilde kayıtlı olan öğrencilerin istemeleri halinde başka illerde sınava girme haklarının olduğu belirtildi. Milli Eğitim Bakanlığı’nın aldığı bu karar doğrultusunda öğrenciler artık başka illerde sınavlara girme hakkına sahip olacak.

Diğer illerde sınava girebilecekler!

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in yaptığı açıklamaya göre OHAL ilan edilen 10 şehirde kayıtlı öğrenciler isterlerse başka illerde sınava girebilecekler. Bu durumun yalnızca deprem felaketi sebebiyle olacağı da belirtildi. Yüzbinlerce öğrenciyi ilgilendiren bu konula ilgili Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer; “LGS kapsamındaki merkezi sınavı, deprem bölgesindeki iller dahil ülke genelinde 4 Haziran 2023 tarihinde yapacağız. Sonuçları 26 Haziran’da açıklayacağız. OHAL ilan edilen on ilimizdeki kayıtlı öğrencilerimiz, istemeleri halinde diğer illerde sınava girebilecek” ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in bu açıklamasına göre, LGS sınavı ülke genelinde 4 Haziran 2023 tarihinde gerçekleşecek. Bakan Özer, sonuçların 26 Haziran 2023 tarihinde açıklanacağını da belirtti. OHAL ilan edilen 10 ilde kayıtlı olan öğrenciler istemeleri durumunda diğer illerde sınava girebilecekler.