Milyonlarca öğrenciye son dakika duyurusu! MEB'den beklenen açıklama: Yarıyıl tatili 30 gün gelişmesi

Milyonlarca öğrenciye son dakika duyurusu! MEB'den beklenen açıklama: Yarıyıl tatili 30 gün gelişmesi
Sömestr tatili 1 ay olup olmayacağı merak konusu oldu. Bu durumda sosyal medya üzerinden yapılan bazı paylaşımlar üzerine sömestr tatili 1 ay mı olacak sorusu gündemdeki yerini almaya başladı.

Sömestr tatili 1 ay olup olmayacağı merak edildiği belirtilerek sosyal medya üzerinden yapılan bazı paylaşımlar üzerine sömestr tatili 1 ay mı olacak sorusu gündemdeki yerini aldığı ifade edildi. MEB tarafından bu konu hakkında bir açıklama yapıldı. 

YARIYIL TATİLİ 1 AY MI OLACAK?

Sömestr Tatili 1 ay mı olacak sorusu pek çok öğrencinin gündeminde yer aldığı belirtilerek Milli Eğitim Bakanlığı tarafından her yıl belirlenen çalışma takvimi çerçevesinde sömestr tatili için de detayların belirlendiği ifade edildi. Peki yarıyıl tatili 1 ay mı olacak?

MEB DUYURU YAPTI 

MEB, sosyal medyada dolaşan 15 Tatil 1 ay olacak iddialarına yanıt verdi. MEB tarafından yapılan duyuruda şu ifadelere yer verildi:

"Bazı internet Haber sitelerinde yer alan ve yarıyıl tatilinin bir aya çıkarılacağına ilişkin iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. 2022-2023 eğitim öğretim yılı takvimi daha önce planlandığı gibi uygulanacak olup takvimde herhangi bir değişiklik söz konusu değildir. Buna göre 2022-2023 eğitim öğretim yılı birinci dönemi 20 Ocak tarihinde tamamlanırken eğitim öğretim yılının ikinci dönemi ise 6 Şubat 2023 tarihinde başlayacaktır."