Milli Eğitim Bakanlığı açıkladı: Bundan sonra zorunlu oldu! Okullarda sıcak gelişme

Gelen bir son dakika haberine göre Milli Eğitim Bakanlığı tarafından önemli bir karar alındığı duyuruldu. Buna göre MEB, izinsiz kurslara yönelik harekete geçtiğini belirtti. Karekod zorunluluğu kapsamında bundan sonra yeni kararlar alındı. İşte detaylar

Milli Eğitim Bakanlığı açıkladı: Bundan sonra zorunlu oldu! Okullarda sıcak gelişme

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin açıklama geldi. Bakan Tekin, yaptığı açıklamasında izinsiz kurslarla ilgili önlem almak amacıyla bütün eğitim öğretim kurumlarına karekod zorunluluğunun getirildiği belirtildi. İzinsiz kurslara ilişkin İçişleri Bakanlığı ile temas halinde olduklarını da belirtti.

ZORUNLU OLDU

Bakanlık, bütün özel eğitim kurumlarına yönelik karekök taraması yaptı. Valiliklere konuya ilişkin yazı gönderildi. Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği gereğince kurum tabelalarında “Karekod” uygulamasına yer verilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Alınan bu kararla birlikte velilerin bu kodları okutarak kurumların izinli olup olmadığı hakkında da bilgi sahibi olabilecek.

 

SONRAKİ HABER