MEB'den flaş karar, Bakan Özer duyurdu! Okullar tatil edildi, tarih belli oldu

MEB'den flaş karar, Bakan Özer duyurdu! Okullar tatil edildi, tarih belli oldu
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Özer açıklamalarında okulların tatil olacağını ve dönemin hangi tarihte sona ereceğini belirtti.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Özer açıklamalarında Seçimde ağırlıklı olarak oylar okullarda verildiğini belirterek okulların tatil edileceğini belirtti.

BAKAN ÖZER'İN AÇIKLAMALARI 

Konu ile ilgili olarak Bakan Özer açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

"İlk defa milletvekilliği ile ilgili süreç yaşadım. Bakanlıkla birlikte Ordu’da vatandaşlarımız ile süreç yönettik. Ordu ve tüm ilçelerde tüm bakanlıklarda bekleyen işlerin yürümesi için çalıştık. Vatandaşa hizmetin tüm vatandaşlara gidebilmesi siyasetimizin ana noktası. Ordu’ya ne söz verdiysek hepsini yerine getirdik.

"ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN DESTEK VERDİK"

16 Haziran’da okullar kapanıyor. Depremin başlangıcından itibaren okulların normalleştirilmesi için çalıştık. Çadırsa çadır, konteynerse konteyner çocuklarımızı o ortamdan uzaklaştırmaya çalıştık. Depremden etkilenen illerimizi 3 kategoriye ayırdık. LGS ve YKS'de öğrencilerimiz için destek verdik.

Türkiye’de 200’li yıllarda ciddi problemler vardı. Okullaşma yüzde 50’nin altındaydı. 5 yaşta 100 çocuktan 89’u gidemiyordu. 20 yılda Okul öncesi eğitim yüzde 99.9’a ulaştı. Lisede yüzde 56 okul dışıydı. Eğitim demokratikleştirilmesi için çalışıldı. Eğitimde sosyal politikalar uygulandı. Cumhuriyet tarihinde ilk kez eğitimin tüm alanlarında okullaşma yüzde 99 üzerine çıktı.

OECD raporunda ‘Türkiye kaliteli şekilde büyüme sağladı’ diyor.

Türkiye artık eski kabuklarını kırmış, OECD ülkeleri ile rekabet edebilir durumda.

Sosyal ekonomik seviyesi dezavantajlı aileler dönüşümle kazanan oldu.

Kız çocukların okullaşma oranı yüzde 39’du, dönüşüm sonrası yüzde 99’un üzerine çıktı. Okullaşma oranı erkekleri geçmeye başladı.

Bu anlamda eğitim ve istihdam anlamında fırsat pencereleri söz konusu. Böyle olsa dışarıdan öğrenci gelmezdi. Acıtasyon yapılacak durum söz konusu değil. Dünyanın her yerinde öğrencilerimizin yer alması lobi anlamında da bir fırsat sağlıyor. Bu algı tamamen yanlış.

BUNDAN SONRA ATAMA OLACAK

Mülakatın atmaların kaldırılacağını cumhurbaşkanımız söyledi. Mülakat kaldırıldığında tek kriter KPSS puanı olacak. 1 milyon 250 bin öğretmen var. Bundan sonra da atama mutlaka olacak.

Seçimde ağırlıklı olarak oylar okullarda veriliyor. Okullarımızı 29 Mayıs’ta tatil edeceğiz."