MEB, 2023-2024 Eğitim-Öğretim dönemi ücretsiz ders kitapları dağıtımını açıkladı!

MEB, 2023-2024 Eğitim-Öğretim dönemi ücretsiz ders kitapları dağıtımını açıkladı!
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), diğer dönemlerde olduğu gibi, bu dönemde de (2023-2024 eğitim-öğretim) ücretsiz ders kitaplarını öğrencilere dağıtmaya hazırlanırken, dağıtım süreci resmi yazı ile açıkladı.

2023-2024 eğitim-öğretim kapsamında dağıtılacak kitaplara ek olarak, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) dijital kaynakların yer aldığı online ortamda eğitim ve öğrenim fırsatı sunacağını açıkladı. Peki ders kitaplarına sahip olmak için öğrencilerin ne yapması gerekmektedir? Ek yardım sağlamak amacıyla hazırlanan ders kitapları ile ilgili ayrıntılar işte sizlerle...

MEB, resmi yazı ile açıklama yaptı!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından uzun bir süreden beri devam eden öğrencilere kitap desteği 2023-2024 eğitim-öğretim dönemi kapsamında da dağıtılacağı bilgisi resmi yazı ile açıklandı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ayrıca 2023-2024 eğitim-öğretim kapsamında dağıtılacak kitaplara ek olarak, dijital kaynakların yer aldığı online ortamda eğitim ve öğrenim fırsatı sunarak, eğitim ve öğrenim hayatına katkı sağlamayı hedeflediklerini açıkladı.

Öğrencilerin izlemesi gereken adımlar nelerdir?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2023-2024 eğitim-öğretim ücretsiz ders kitaplarını öğrencilere dağıtmaya hazırlanırken, öğrencilerin bu süreçte yapmaları gereken adımları göndermiş olduğu resmi yazı içerisinde yer verdi. Bu durumda da öğrencilerin, Bakanlık tarafından gönderilen yazıda belirtilmiş olan belgeleri hazırlamalı ve bu kapsamda da dağıtım tarihlerini takip ederek, ders kitaplarını almaları zamanında almalarını sağlayacağı bilgisi verildi.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ayrıca 2023-2024 eğitim-öğretim kapsamında dağıtılacak kitaplara ek olarak ise öğrencilerin eğitim ve öğrenim hayatına katkı sağlamak adına sunmuş oldukları destek kitapları ile birlikte dijital kaynaklar ve internet destekleri sunulacağı Mili Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından açıklandı. Söz kaynakların öğrencilere ek yardım sağlamayı amaçlandığı bilgisi verildiği resmi yazı kapsamında sunulan bu fırsata. Online olarak erişim sağlayarak, derslerinde daha başarılı olması hedefleniyor.

Mili Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından hazırlanan resmi yazısı içeriğinde öğrenciler yanı sıra, öğretmenler ve okullar için de önemli bilgiler yer alırken. MEB tarafından açıklanan bilgiler kapsamında, eğitim kurumları aynı zamanda da öğretmenler, dağıtım sürecini daha verimli bir şekilde sürdürebilecek.