KYK burs başvuruları başladı mı, ne zaman başlayacak? 2022-2023 burs ne kadar olacak?

KYK burs başvuruları başladı mı, ne zaman başlayacak? 2022-2023 burs ne kadar olacak?
Üniversitelerin açılması ile birlikte KYK tarafından öğrencilere verilecek olan burs ve kredi hakkında merak edilenler artmaya başladı. Peki KYK burs ve kredileri başvuruları ne zaman başlayacak?

Bu senenin en çok merak edilen konuları arasında KYK burs ve kredilerinin ne zaman başlayacağı vardı. Devlet tarafından verilen ve GSB tarafından yürütülen KYK burs ve kredilerin öğrencilerin okul süreçlerine başlaması ile birlikte daha da ilgi duyulmasına neden oldu. Durum bu şekilde olunca da pek çok üniversite öğrencisi kredi ve burs başvurularının ne zaman başlayacağı konusunda internet üzerinden de araştırmalar yapmaya başladı. Peki 2022-2023 burs ve kredi başvuruları ne zaman başlayacak? 

BURS BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK? 

Üniversiteye kaydını yaptıran öğrenciler tarafından alınabilecek olan burs ve krediler belirli şartları sağlayan tüm öğrencilere verilen bir hak olarak görülmektedir. Kredi almaya hak kazanmak için herhangi bir şekilde şart gerekmezken burs almak için belli başlı şartlar sağlanmaktadır. 

Bu nedenle de başvuru yapmak isteyen kişiler tarafından en çok merak edilen konular arasında başvuruların ne zaman başlayacağı sorusu yer aldı. Peki KYK burs başvuruları ne zaman başlayacak? 

Burs başvurusunda bulunmak isteyen kişiler için başvuru ekranının Kasım ayında açılması beklendiği açıklandı. Geçtiğimiz sene 5 Kasım tarihinde gerçekleştirilen başvuruların bu defa da Kasım ayında başlayarak öğrencilerin burs mu yoksa kredi almaya mı hak kazandığı belli olacak. Peki burs başvuru şartları nelerdir? 

KYK BURS BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR? 

  • Ön lisans öğrencileri, 
  • Lisans öğrencileri, 
  • İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yapan öğrenciler, ( intibak veya hazırlık sınıfında burs verilmez.
  • Yüksek Lisans (Master ve Doktora) öğrencileri,(hazırlık sınıfında burs verilmez) 
  • ÖSYM sınav sonucunda ham puan bazında belirlenen puan türünde ilk 100'e giren öğrenciler, 
  • Kurum Kuruluş Kanunu gereği, Yönetim Kurulu tarafından belirlenen, kıstaslara göre Amatör milli sporcu olan öğrenciler, burstan yararlanabilmektedir.

2022-2023 KYK BURS MİKTARLARI NE KADAR? 

Bu sene Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklama ile birlikte KYK burs ve kredilerin, 

Lisans öğrencileri 850 lira

Yüksek lisans öğrencileri 1700 lira

Doktora öğrencileri 2 bin 550 lira şeklinde olduğu bilinmekteydi. 

Fakat 2023 Ocak ayı ile birlikte emekli ve memur maaşlarına gelecek olan zam sonucunda bu miktarların da artması bekleniyor.