Kar yağışı bir anda bastırdı! Peş peşe tatil haberi geldi: O illerde Pazartesi günü okullar tatil edildi

Kar yağışı bir anda bastırdı! Peş peşe tatil haberi geldi: O illerde Pazartesi günü okullar tatil edildi
Kar yağışı beklentisi artmıştı ve yoğun kar yağışı bir anda bastırdı. Bu doğrultuda bazı illerden kar tatili haberleri de geldi.

Meteoroloji'nin uyarıları sonrası yurt genelinde olumsuz hava koşulları etkili olmaya başladı. Bazı illerde etkili olan kar yağışı da ara tatilin uzamasına sebep oldu. Tatil olan illerden de peş peşe açıklamalar yapıldı.

OKULLAR TATİL EDİLDİ

Bitlis Milli Eğitim Müdürlüğü, Bitlis'te okulların pazartesi günü için tatil edildiğini duyurdu. Bitlis Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Olumsuz hava şartları ve ulaşımda yaşanabilecek aksaklıklar sebebiyle Bitlis merkez ve merkeze bağlı köy ve beldelerde, Güroymak ve Hizan ilçelerinde her tür resmi ve özel okullarımızda 6 Şubat Pazartesi günü eğitim öğretim faaliyetlerine 1 gün ara verilmiştir"

Öte yandan, Bitlis'in Tatvan ilçesinde de, olumsuz hava koşulları nedeniyle okullar yarın tatil edildi. Konu ile ilgili olarak Tatvan Kaymakamlığından yapılan açıklamada, ilçede yoğun kar yağışının etkisini sürdürdüğü belirtilerek Pazartesi günü okulların tatil edildiği bildirildi. 

2 GÜN OKULLAR TATİL 

Diyarbakır'da olumsuz hava koşulları nedeniyle Çüngüş ilçesinde 2, Dicle ilçesinde ise 1 gün okullar tatil edildi. Çüngüş Kaymakamı Tuncay Kaldırım, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, meteorolojik verilere dayalı olarak yapılan değerlendirmeler sonucu, ilçede devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle öğrenciler ve öğretmenlerin can güvenliği düşünülerek tüm resmi örgün ve yaygın eğitim kurumlarının 6 ve 7 Şubat'ta tatil edildiğini duyurdu.

Bunun yanı sıra Dicle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada ise yoğun kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle 6 Şubat Pazartesi günü ilçe genelindeki resmi ve özel tüm okul ve eğitim kurumlarının tatil edildiği aktarıldı.