İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri dikkat! Bakan Özer son dakika duyurdu: Türkiye geneli okullar 1 hafta tatil oluyor

İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri dikkat! Bakan Özer son dakika duyurdu: Türkiye geneli okullar 1 hafta tatil oluyor
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer çok önemli açıklamalarda bulundu ve 1 hafta tatil hakkında kararı paylaştı.

Kahramanmaraş merkezli ve çok sayıda ili etkileyen deprem felaketinin ardından 11 ilde okullar açılıp eğitim hayatı da yavaş yavaş normale döndürülmeye çalışırken ara tatil olup olmayacağı mreak konusu olmuştı. Nisan ayında 1 haftalık tatilin olup olmayacağı araştırıldı. Bakan Özer ise herkeisn merak ettiği konuya açıklık getitrdi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer açıklamalarında ara tatilin Nisan ayında yapılacağını belirtti ve öğretmenlerin de tatilde idari izinli sayılacağını ifade etti.

BAKAN ÖZER'İN AÇIKLAMALARI 

Kahramanmaraş depremi sonrası ikinci dönemde okulların açılması ertelenmişti ve depremin etkilediği 10 il de dahil olmak üzere tüm ülkede iki hafta okullar tatil edilmiş, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, afet bölgesindeki illerde okulların kademeli olarak açılacağını bildirmişti. Konu ile ilgili olarak Bakan Özer, son olarak yaptığı açıklamada okulların Pazartesi günü açılacağını belirtti ve şu ifadeleri kullanmıştı:

"27 Mart Pazartesi günü afet bölgesindeki dört ilimizde kademeli olarak eğitime başlıyoruz. Evlatlarımızı okullarında öğretmenleri ve akranlarıyla buluşturmaya devam ediyoruz.

Çadırlarda, konteynerlerde ve prefabrik okullarda öğrencilerimizi öğretmenleriyle buluşturduk ve ilk etapta çocuklarımızın depremin olumsuz etkilerini, bu travmayı sağlıklı bir şekilde atlatmaları için gece gündüz demeden bütün arkadaşlarımızla sahada çalıştık. Bilindiği gibi afetin yaşandığı on ilde eğitim öğretim süreçlerini üç aşamada planladık. Birinci kategoride yer alan Kilis, Diyarbakır ve Şanlıurfa’da 1 Mart; ikinci kategoride yer alan Adana, Gaziantep ve Osmaniye’de 13 Mart’ta eğitim öğretimi başlattık. Kahramanmaraş, Adıyaman, Malatya ve Hatay’da ise eğitim öğretim 27 Mart tarihi itibarıyla kademeli olarak başlayacak."

SOSYAL MEDYA AÇIKLAMASI YAPTI 

Ayrıca Bakan Özer, Twitter hesabından videolu bir paylaşım yaparak paylaşımında afet bölgesinde açtığımız 5 bin 820 halk eğitimi kursumuza 79 bin 162 kursiyer kataıldığını belirtti ve bölgedeki vatandaşların sosyal ve kültürel etkinliklerle desteklemeye devam edeceklerini aktardı.

OKULLAR 1 HAFTA TATİL OLACAK 

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer açıklamalarında Nisan ayında Türkiye geneli 1 hafta okullarına ra tatile gireceğini ifade etti. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yayımlanan 2023 iş takvimi sonrasında, okullarda ikinci ara tatilin ne zaman başlayacağı belirlendi. Buna göre okullar 17 Nisan'dan itibaren ara tatile başlayacak ve hafta sonu tatili ile beraber öğrenciler 24 Nisan'da ders başı yapacak.