Çok sayıda kişiyi ilgilendiriyor! Bakanlık son dakika duyurdu: Süre uzatıldı

Çok sayıda kişiyi ilgilendiriyor! Bakanlık son dakika duyurdu: Süre uzatıldı
Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav için başvuru süresiyle ilgili önemli bir gelişme yaşandı ve sürenin uzatıldığı bildirildi.

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav için başvuru süresiyle ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Son dakika olarak duyurulan haberde, LGS'ye başvuru süresinin yarın saat 17.00'ye kadar uzatıldığı belirtildi.

LGS Başvuru Süresi ve Sınav Tarihi

2 Nisan 2024 Salı günü saat 17.00'ye kadar uzatılan başvuru süresiyle ilgili olarak, MEB takvimine göre bu yılın LGS sınavı 2 Haziran 2024 tarihinde gerçekleştirilecek.

LGS Başvuru Ücreti ve Nasıl Yapılır?

LGS sınavına katılmak isteyen öğrencilerin ücretsiz olarak başvuru yapabilecekleri belirtildi. Başvuruların e-Okul sistemi üzerinden yapılabileceği vurgulandı.

Okul müdürlüklerinin başvuru işlemleri konusunda öğrencilere rehberlik edeceği ve başvuruların 1 Nisan 2024 tarihine kadar okul müdürlükleri tarafından onaylanacağı ifade edildi.

Yurt Dışında Eğitim Alan Öğrenciler İçin Başvuru

Yurt dışında e-Okul sistemine kayıtlı olmayan okullarda öğrenim gören öğrencilerin başvurularını, yayımlanan kılavuzda bulunan formu doldurarak yapacakları açıklandı.

Öğrencilerin başvurularının yapıp yapılmadığını e-Okul üzerinden takip edebilecekleri belirtildi.