Bakan Özer'den depremzede öğrencilere destek! İşte yapılacak destekler!

Bakan Özer'den depremzede öğrencilere destek! İşte yapılacak destekler!
Bakan Özer'den depremzede öğrencileri sevindirecek destek geldi. Planlaması bitti artık hayata geçecek.

Bakan Özer depremin ilk anından itibaren çocukların mağdur olmaması için çalışmalara başlamıştı. Yapılan çalışmaların tamamlanmasının ardından ise açıklama geldi. Bakan Özer'den depremzede çocuklar için destek açıklaması ve projeler geldi. İşte haberimizde tüm detaylar sizlerle...

Bakan Özer tek tek destekleri açıkladı

Kahramanmaraş merkezli ve 11 ili etkileyen deprem sonrasında, afet bölgesinde yaşayan öğrencilere devlet tarafından çok sayıda destek sağlanacağı müjdeli haberi verildi. Bu konuyla ilgili olarak açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer destekleri tek tek açıkladı. Yaşanılan yıkıcı ve 11 ilimizi etkileyen deprem sonrasında yardım destekleri ve devlet tarafından planlanana-kampanyaları da devam etmektedir. Deprem bölgesinde bulunan öğrencilere eğitimle alakalı birçok destek sağlanacak. Bakan Özer yapmış olduğu açıklamada toplam 7,5 milyon ders kitabı ve aynı zamanda 5,5 milyon yardımcı kaynak ile birlikte toplamda 130 bin Kırtasiye ürününü öğrencilere ulaştıracaklarını açıkladı. Bu eğitim setlerinin yanında öğrencilere yönelik psikolojik destek kapsamında da bir takım çalışmalar yapılacağını söyleyen Bakan Özer şu sözlerine açıklamalarında yer verdi “amacımız depremde bölgesindeki öğrencilerimizin bir an önce eğitim yuvalarına kavuşturmak bu nedenle de onlara destek olmak için birçok sayıda projeyi geliştiriyoruz. Aynı zamanda öğrencilerimizin kırtasiye malzemeleri de dahil olmak üzere her alanda ihtiyaç duydukları tüm materyalleri ücretsiz bir şekilde ulaştırmaktan gurur duymaktayız.” ifadelerini kullandı.

Eğitim setleri ders zili çalana kadar yetiştirilecek

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, okulların öğrencilerin sadece akademik becerilerini geliştirdikleri yerler olmadığına aynı zamanda psikolojik gelişimlerinin açısından da kritik bir önem taşıdığının dikkatini çekerek, şu sözleri açıklamalarında kaydetti: "Devlet olarak amacımız, depremden etkilenen tüm öğrencilerimizin bir an önce okulları ile buluşturmak” dedi. Kahramanmaraş merkezli ve 11 ili etkileyen depremler nedeniyle ders kitabı, yardımcı kaynaklar ve kırtasiye gibi eğitim ürünlerinden yoksun kalan öğrencilere bu imkanı ulaştırmak için Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından ders aletleri yapım merkezi tarafından çalışmalarına son hız devam ettiği belirtildi.