Az önce resmi duyurdu yapıldı! Bu yıl ücretsiz olacağı açıklandı: Müjdeli haber geldi

Az önce resmi duyurdu yapıldı! Bu yıl ücretsiz olacağı açıklandı: Müjdeli haber geldi
Çok önemli bir karar alındı. Bu karar kapsamında bu yıl ücret alınmayacağı aktarıldı. Bu doğrultuda alınan kararın tüm ayrıntıları da paylaşıldı.

6 Şubat tarihinde meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki depremden etkilenenlere yönelik bir karar alındığı bildirildi. Bu kapsamda deprem bölgesindeki adaylardan DGS başvurusu için ücret almayacağı paylaşıldı. Konu ile ilgili olarak duyuru Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezinden geldi.

ÜCRETSİZ OLACAK

Deprem bölgesinden DGS başvurusu yapanlardan sınav ücreti alınmayacağı ifade edildi. Yapılan duyuruda adayların başvurularını 29 Mayıs 2023 tarihinde saat 10.30’dan itibaren ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla yapabilecekleri gibi ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması’ndan da yapabileceği vurgulandı.

Sınava ilişkin ayrıntılı bilgi 2023-DGS Kılavuzu’nda yer almaktadır. Sınava başvuracak adayların Kılavuz’u dikkatle incelemeleri gerekmektedir.

YAPILAN DUYURU 

DGS başvuruları  hakkında ÖSYM tarafından yapılan duyuruda şu ifadelere yer verildi:

2023 Dikey Geçiş Sınavı (2023-DGS) 16 Temmuz 2023 tarihinde uygulanacaktır.

Sınava başvurular 29 Mayıs-5 Haziran 2023 tarihleri arasında yapılacaktır.

Adaylar, başvurularını 29 Mayıs 2023 tarihinde saat 10.30'dan itibaren ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla yapabilecekleri gibi ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması’ndan da yapabilecektir.

Sınava ilişkin ayrıntılı bilgi 2023-DGS Kılavuzu’nda yer almaktadır. Adaylar Kılavuz’a aşağıdaki bağlantıdan erişebilecektir. Sınava başvuracak adayların Kılavuz’u dikkatle incelemeleri gerekmektedir.

Kılavuz için TIKLAYIN.