AÖL sınav tarihi ne zaman? AÖL sınavları online mı yüz yüze mi yapılacak?

AÖL sınav tarihi ne zaman? AÖL sınavları online mı yüz yüze mi yapılacak?
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı iş takvimi yayınlandı. Bu takvime göre AÖL sınav tarihleri netleşti. Peki AÖL sınavları yüz yüze mi olacak yoksa online mı? İşte yanıtı..

AÖL sınav tarihi ne zaman? AÖL sınavları online mı yüz yüze mi yapılacak?: Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) yayınlamış olduğu 2022-2023 eğitim öğretim yılı sınav takvimine göre Açık Öğretim Ortaokulu, Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesi 1. dönem sınavlarının tarihleri netleşti. Aralık ayında gerçekleştirilecek açık öğretim sınavları için detaylı sınav tarihleri ise önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.

Peki açık öğretim sınavları online olarak mı yapılacak yoksa yüz yüze mi? Bu soru binlerce öğrenci tarafından merak konusu. Milli Eğitim Bakanlığının yapmış olduğu açıklamaya göre sınavlar yüz yüze değil online olarak yapılacak.

AÇIK ÖĞRETİM SINAVLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

 Açık öğretim sınavlarının Aralık ayında gerçekleştirileceği Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklandı. Aralık ayında yapılacak olan sınavlar için sınav tarihleri detaylı olarak yayınlanmadı. İlerleyen günlerde MEB tarafından yayınlanması bekleniyor. Peki Aralıkta gerçekleştirilecek olan sınavlar ne zaman açıklanacak? Açık öğretim sınavlarının 2023 Ocak ayında açıklanması planlanıyor.

Açık Lise Online Sınavları Açık Öğretim Kurumu Yönetim Bilgi Sistemi (AÖK) üzerinden gerçekleştirilmektedir. Sınava girecek olan tüm öğrencilerin kendilerine ait olan sınav şifresi ile girebilecekleri bu sistemde sınavlar online olarak yapılacaktır. Sınavda ise öğrencilere her ders için 20 sorudan oluşan test soruları sorulacaktır. Sınav bitirme süresi ise 25 dakika olarak belirlenmiştir. Not değerlendirme puanı ise 100 üzerinden yapılacaktır.