AÖF 2023 kayıt yenileme ertelenecek mi? AÖF Bahar dönemi sınavları nasıl olacak?

AÖF 2023 kayıt yenileme ertelenecek mi? AÖF Bahar dönemi sınavları nasıl olacak?
AÖF 2023 kayıt yenileme ertelenecek mi, ne zaman olacak, ne zaman başlayacak? AÖF bahar dönemi sınavlarının nasıl olacak merak konusu oldu. Öğrenciler sınavlara online olarak mı girecek, ne zaman yapılacak?

6 Şubat Pazartesi günü sabah 4.17 saatlerinde meydana gelen 7.7 büyüklüğünde ve ardından öğlen 13.24 saatlerinde meydana gelen 7.6 büyüklüğündeki Kahramanmaraş depremleri sonrasın da AÖF bahar dönemi kayıtları yenileme 2023 konusunda Anadolu Üniversitesi tarafında net bir açıklama yapıldı. AÖF kayıt yenileme tarihleri de depremden hemen sonra belli oldu. Deprem dolayısı ile üniversitelerin uzaktan eğitime geçme kararı alınması ile tüm vatandaşlar AÖF bahar dönemi sınavlarının online mı olacak sorusu üzerinde durmaktadır. Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi yapmış olduğu açıklama ile AÖF kayıtları ve sınavları hakkında tüm merak edilen soruları yanıtlamıştır. 

AÖF 2023 kayıt yenileme

Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi AÖF bahar dönemi kayıt yenileme tarihleri 2023 yılı için açıklamaları ile belli oldu. 24 Şubat 2023 yılında bitmesi gereken AÖF kayıtları, yaşanılan büyük afet dolayısı ile yenilenmiştir. Geçtiğimiz aylarda paylaşılmış olan akademik takvime göre AÖF bahar dönemi kayıt yenileme işlemleri 13 Şubat - 24 Şubat 2023 tarihleri arasında olacağı açıklanmıştır. Fakat yaşanılman afet yüzünden değişiklik yapıldı. 

AÖF kayıt yenileme tarihleri takvimi

Geçtiğimiz aylarda yayınlanan takvime göre 13 Şubat – 24 Şubat 2023 arasında kayıt yenileme yapılacağı açıklanmıştı. Fakat yaşanılan büyük afet dolayısı ile bu tarih değişiklik gösterdi. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi kendi resmi sosyal medya hesabından yapmış olduğu açıklama ile yeni AÖF kayıt yenileme tarihleri takvimini tüm vatandaşlar ile paylaştı. Yapılan açıklamaya göre Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri bahar dönemi kayıt yenileme işlemleri 13 Şubat ile 2 Mart 2023 tarihleri arasında internet sitesi üzerinden gerçekleştirilebileceği yönünde ifadeler kullandı.  Kayıt yenileme işlemleri 13 Şubat 2023 Pazartesi günü 10.00 saatinde başlayıp 2 Mart Perşembe günü 22.00 saatinde sona erecektir. Üniversitenin açıklamasına göre depremden etkilenmekte olan 10 ilimizdeki öğrencilerden kayıt yenileme ücreti alınmayacaktır.