- Haberler
- Kamu Haber
- Diyanet'in 10 Bin İmam Açığı Var Açıklamasına Atama Bekleyen Öğretmenlerden Tepki Yağdı
Diyanet'in 10 Bin İmam Açığı Var Açıklamasına Atama Bekleyen Öğretmenlerden Tepki Yağdı
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Diyanet'te 10 bin imam açığı olduğunu ve Ramazan ayına kadar 7 bin 800 imamın atamasının yapılacağını açıklamıştı. Erbaş'ın açıklamalarının ardından atama bekleyen öğretmenler, sosyal medya üzerinden tepki gösterdi.
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, katıldığı bir programda Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan kadro açığı olan pozisyonlara ilişkin açıklama yaptı. Erbaş, Diyanet'in 10 bin imama ihtiyacı olduğunu söyledi ve Ramazan ayına kadar tercih süreci sona eren 7 bin 800 imam için göreve başlama işlemlerinin tamamlanacağını duyurdu. Erbaş ayrıca kuran kursu öğretmeni kadrosunda da 10 bin kişilik açık bulunduğunu açıkladı.
ATAMA BEKLEYEN ÖĞRETMENLERDEN TEPKİ GECİKMEDİ !
Ali Erbaş'ın Diyanet İşleri Başkanlığı kadrosunda açıklardan ve atamalardan bahsetmesinden çok kısa bir süre sonra, sosyal medyada atanan öğretmenlerden tepkiler gelmeye başladı. Geçtiğimiz günlerde tamamlanan 15 bin sözleşmeli öğretmen atamasının yetersiz olduğunu dile getiren öğretmen adayları, Milli Eğitim Bakanlığı'nda da öğretmen kadrosunda 100 bin açık olduğunu vurguladı.
78 BİN ÖĞRETMEN ATAMAS YAPILMALI !
15 bin sözleşmeli öğretmen atamasının yetersiz olduğunu söyleyen öğretmenler, Milli Eğitim Bakanlığı'nda 100 bin kadro açığı olduğunu ve 78 bin öğretmen ataması yapılması gerektiğini ifade ettiler.
460 BİN ÖĞRETMEN ADAYI ATAMA BEKLİYOR !
Yıllardır 460 bin öğretmenin hayallerine ve öğrencilerine kavuşmak için atama beklediği süreçte Diyanet İşleri Başkanlığı'nın imam ataması yapılacağını açıklamasına sosyal medya üzerinde yapılan yorumlardan bazıları:
"150000 öğretmen açığı var umurlarında bile değil.çok lazımdı ya imam.
Atanmayan on binlerce öğretmen var. Hâlâ diyor ki Ali Erbaş on bin imama ihtiyacımız var.
Kalkınmışlık imam sayısıyla ölçülmüyor Ali Erbaş, Öğretmen sayısıyla ölçülüyor.
Ülkede atanamayan o kadar öğretmen varken sadece cumadan cumaya dolan camiler için yine binlerce imam atıyorlar. Yazık günah bu milletin parasına ya eleştirince de dinsiz oluyoruz..
Hâlâ imam mı !? Öğretmen atansın doktor atansın onlara ihtiyaç var
Diyanet 10 bin açık varken 7.800 imam atayacağız demiş. Açık varsa atasın gözümüz yok.
Meb de 100 bin açık varken 78.000 öğretmen atamalıdır! Açık gerçekten var! 15 bin atama yetersiz! #78binÖğretmenAtansın
Çalıştığı caminin eksiğini maaşından ödeyen imam görmedim ancak okulunun eksiğini maaşından ödeyen bir çok öğretmen gördüm
Sayın Ali Erbaş; İslam dininde maaaşlı namaz kıldırma memurluğu yoktur. Namaz vakitlerinde cemaatten birisi imam olur namaz kılınır.
Bu ülkenin öğretmenlere ihtiyacı var. Öğretmensiz okullar ve atanamayan binlerce de öğretmen var!
Binlerce öğretmen atama beklerken ve aralarından onlarcası atanamadığı için intihar etmişken, Ali Erbaş “10 bin camide imam yok, Ramazan’a kadar 7 bin 800 atama yapacağız” dedi..
460 bin öğretmen adayı yıllardır atama beklerken, Diyanet, Ramazan ayına kalmadan 7 bin 800 imam ataması yapacakmış.
Öğretmene, sağlıkçıya ihtiyaç yok mu bu ülkede?. Varsa da yoksa da imam
Diyanet 1O bin imam açığına ramazan ayına kadar 7800 imam ataması yapacakmış. O zaman 100 bin öğretmen açığına #78binÖğretmenAtansın
10 bin imam açığına 7800 imam alınabiliyor ise niçin 100 bin öğretmen açığa 15-20 bin öğretmen ataması bile zorla veriliyor. Bu mantıkla en az 78 bin öğretmen ataması yapılmalı. Öyle değil mi ?"
Bakmadan Geçme