Depremzedelere Şantaj: 'Oy Vermezseniz Hizmet Yok!'

Depremin birinci yılında AKP'den skandal sözler! Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Bize oy vermezseniz size hizmet yok!' dedi. AKP'li Çevre Bakanı ise depremzedelerin 'İyi ki evlerimiz yıkılmış, bize villa verdiniz.' dediğini iddia etti. Gülcan Kış'tan sert tepki.

Mersin Milletvekili Gülcan Kış, Kahramanmaraş merkezli depremlerin birinci yıl dönümünde yaşanan skandal gelişmelere sert tepki gösterdi. Kış, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Bize oy vermezseniz size hizmet yok!" sözlerini ve AKP'li Çevre Bakanı'nın "Depremzedeler evlerinin yıkılmasından memnun" iddiasını kınadı.

"Acının siyaseti olmaz" diyen Kış, şunları söyledi:

"Yaşanan felaketler üzerinden siyaset yapılmaz dedik, ancak tarihimizin en büyük felaketi olan depremin daha birinci yıl dönümünde AKP Hükûmetinden skandal sözlere tanık olduk. Yirmi bir yıllık iktidardan depremzedelere verdiği sözleri tutması beklenirken Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Bize oy vermezseniz size hizmet yok!' diye halkı açıkça tehdit etmiştir. Yetmedi, AKP'li Çevre Bakanı milyonların karşısında, canlı yayında, depremzedelerin 'İyi ki evlerimiz yıkılmış, bize villa verdiniz.' dediğini iddia etmiştir."

Kış, bu sözlere şu şekilde yanıt verdi:

"Ailesini, yakınlarını, yuvalarını kaybeden insanlarımıza verilecek hiçbir villa, acılarını dindiremez Sayın Bakan. Depremzedelerimizin acılarını bu şekilde manipüle edenleri, şantajla oy toplamaya çalışanları tarih affetmeyecektir, bu millet affetmeyecektir."

Kış, AKP'nin depremzedelere yönelik vaatlerini de hatırlattı:

"AKP, 2023 yılı Ağustos ayında depremzedelere 100 bin TL kira yardımı, 500 bin TL'ye kadar faizsiz konut kredisi ve 10 bin TL taşınma yardımı sözü vermişti. Aradan 6 ay geçti, bu vaatlerin hiçbiri yerine getirilmedi. Depremzedeler hala konteynerlerde ve çadırlarda yaşıyor. AKP, depremzedelerin acılarını sömürmekten vazgeçsin ve verdiği sözleri derhal yerine getirsin."

Kış'ın açıklamaları, sosyal medyada da büyük tepki gördü. Kullanıcılar, AKP'nin depremzedelere yönelik tutumunu eleştiren yorumlarda bulundular.

Bakmadan Geçme

Kamu Gündemi - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!