- Haberler
- Gündem
- Deprem nedeni ile bağışlar devam ediyor! Türkiye'ye 1,78 milyar dolarlık deprem desteği yapılıyor!
Deprem nedeni ile bağışlar devam ediyor! Türkiye'ye 1,78 milyar dolarlık deprem desteği yapılıyor!
Yaşanan depremin ardından birçok ülke maddi ve manevi olarak destek sunmaya devam ediyor. Ülkelerden gelen yardım malzemelerinin yanı sıra, arama kurtarma ekipleri de yoğun bir çaba ile faaliyetlerini südrüyor.
Kahramanmaraş depremi, yüzyılın en büyük depremi olarak kayıtlara geçti. Ülkemizde meydana gelen deprem, dünya genelinde meydana gelen en büyük kara depremlerinden birisi oldu. Deprem nedeni ile birçok ülkeden hem maddi hem de manevi destekler gelmeye devam ediyor. Ülkemizde de birçok kamu, kurum, kuruluş ve özel şirketler ile ülkemizin tüm sektörlerdeki tanınmış simaları, deprem bölgesinden etkilenen illerimize ve o illerdeki vatandaşlarımıza yardım etmek için çalışmalarında devam ediyor.
DÜNYA BANKASI’NDAN TÜRKİYE’YE DESTEK
Ülkemizde meydana gelen büyük deprem sonrasında, Dünya Bankası’ndan deprem desteği açıklaması geldi. Dünya Bankası Türkiye’ye 1,78 milyar dolarlık deprem desteği yapacağını açıkladı. Dünya Bankası Grubu Başkanı Malpass, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, yıkıcı depremden etkilenen Türkiye ve Suriye halkına taziyelerini sunduğunu belirtti. Dünya Bankası Grubu Başkanı Malpass yaptığı açıklamalarda; ‘’Dünya Bankası depremden etkilenenleri desteklemek için hızla harekete geçecektir.’’ dedi.
YARDIMLAR GELMEYE DEVAM EDİYOR
Dokuz saat ara ile meydana gelen iki büyük depremin ardından bir yandan can kayıplarımız artmaya devam ederken, bir yanda da enkaz altından sağ olarak kurtarılan vatandaşlarımızın haberleri umut olmaya devam ediyor. Yaşanılan bu büyük deprem on ilimizde birden etkili oldu ve binlerce yıkımın yaşanması nedeni ile pek çok vatandaşımızın hayatını kaybetmesine neden oldu. Deprem bölgelerindeki vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının karşılanması adına ülkelerden gönderilen yardımlar Türkiye’ye ulaşmaya devam ediyor. Yunanistan, Polonya ve Özbekistan gibi pek çok ülke, ek yardımların Türkiye’ye doğru yola çıktığını duyurdu.
Bakmadan Geçme