Deprem bölgelerinden taşınmak isteyenlere 15 bin TL verilecek!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem olan illerden taşınmak isteyenler için 15'er bin TL nakit yardımı yapılacağını duyurdu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, depremde en çok etkilenen başta Kahramanmaraş, Gaziantep, Hatay, Adıyaman, Malatya, Diyarbakır olmak üzere 10 ilde ki depremzedelere çeşitli nakit yardımlarının yapılacağını duyurdu.
Acil ihtiyaçlar için 10 TL, bu afet bölgelerinden taşınmak isteyenlere 15 bin TL ve 1 yıllık kira yardımı yapılacağını belirten Tayyip Erdoğan, konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundu;
‘’Elazığ, Van'daki depremlerde, yangınlarda yaraları en kısa sürede sardıysa inşallah burada da aynısını yapmaya muktedirdir. AFAD acil yardım ödeneğinden az önce ifade ettiğim destekleri vereceğiz. Hane başına taşınma yardımıyla birlikte 15.000'er lira vermenin hazırlığını yapıyoruz.
Konteyner kentler dışında barınacaklara kira yardımını yapacağız. Bu yardımları giderek yaygınlaştırarak sürdüreceğiz.’’ Dedi.
Bakmadan Geçme