- Haberler
- Kamu Haber
- Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay: Enflasyon düştü
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay: Enflasyon düştü
TBMM Genel Kurulunda 2023 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi görüşmeleri başladı! Yapılan görüşmelerde konuşma yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay enflasyon hakkında açıklamada bulundu.
Bugün görüşmelerine başlanan TBMM Genel Kurulunda 2023 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi'nde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay önemli açıklamalarda bulundu. Bugün TÜİK tarafından açıklanan enflasyonun ardından Fuat Oktay tarafından yapılan açıklama kısa sürede gündem oldu. Enflasyonun düşmesi konusunda yaptığı açıklamlar ile gündemden düşmeyen Fuat Oktay konuşmalarında enflasyonun düşmesine de değindi.
BÜTÇE TEKLİFİ GÖRÜŞÜLÜYOR!
Görüşülen bütçe teklifi hakkında merak edilenler sürerken Fuat Oktay konuşmasına,
"Gazi meclisimizin çatısı altında toplanarak milletimize şeffaf bir şekilde sunacağımız bütçe görüşmelerinin hayırlı olmasını diliyorum. İçeriden ve dışarıdan maruz kaldığımız engeller işimizi zorlaştırsa da engellenemedi. Kararlılığımız daha da kuvvetlendi. Türkiye için büyük düşünüyor, devrim niteliğinde atacağımız adımlar için heyecan duyuyoruz. Bütçe teklifimiz adil ve sosyal içerikli. Bütçemiz kalem kalem genci yaşlısı 85 milyonun bütçesi.
Yatırım ve istihdam hedefli bir bütçe hazırladık. Bütçemiz terör bataklığını kurutan Türkiye'nin bütçesidir. Bütçemiz milli muharip uçağın, KIZILELMA'nın bütçesidir. Bütçemiz girişimciyi ve yatırımcıyı teşvik edecek. ABD merkez bankası faiz artışının azalacağını belirtti. Dünya ekonomisinin 2023 yılında yüzde 3,22 büyümesi bekleniyor. Büyüme cephesindeki benze tespitler diğer uluslararası kurumlar tarafından da yapılıyor. Sertleşen koşullara rağmen OECS yüzde 5,7 büyüme bekliyor. Başta ABD-Çin ihtilafı olmak üzere yoğunlaşan üretim merkezleri yeterli kalmamıştır. Türkiye rekabet avantajlarını en iyi şekilde değerlendirmektedir." şeklinde başladı.
ENFLASYONUN DÜŞTÜĞÜ GÖRÜLÜYOR!
Bugün TÜİK tarafından yapılan açıklamanın ardından da Fuat Oktay bu konuya da değindi. 2022 yılının ikinci yarısında ilk yarısına göre düşüş görüldüğünü ifade eden Oktay,
"Küresel risklerin başında Avrupa'daki enerji krizi var. Küresel finansal krizden sıyrılarak büyüyen Türkiye ekonomisi büyüyerek olumlu yönde ayrışmayı bilmiştir. Ülkemiz 11,4 büyüyerek son 50 yılın en büyük büyüme hızını yakalamıştır.
Yılın ikinci yarısında aylık enflasyonun ilk yarısına göre düştüğü görülüyor. Enflasyonun ilerleyen dönemde gerileyeceği öngörülüyor.
İhracatımızın 253 milyar dolar ulaşmış olması çok önemli. Küresel jeopolitik gerilimlerin olumsuz yansımaları olmuştur. Enerji fiyatları ülkemizi etkilediği gibi diğer ülkeleri de etkilemektedir. Önümüzdeki dönemde attığımız adımların meyvesini vermesi ile cari işlemlerin dengeye kavuşacağı öngörülüyor. Finansal sistemimiz güçlü yapısını sürdürmektedir. Ülkemiz ekonomisi istikrarlı ve güçlü tutmaya devam edeceğiz." ifadelerine yer verdi.
TBMM Genel Kurulunda 2023 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi görüşmeleri ise devam ediyor.
Bakmadan Geçme