- Haberler
- Kamu Haber
- Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın taziye ve geçmiş olsun mesajı ileten devletlere ilişkin paylaşımı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın taziye ve geçmiş olsun mesajı ileten devletlere ilişkin paylaşımı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bartın'ın Amasra ilçesinde yer alan maden ocağında meydana gelen patlama sonrası taziye ve geçmiş olsun dileklerini ileten devlet başkanlarına ilişkin paylaşımda bulundu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bartın'ın Amasra ilçesinde yer alan maden ocağında meydana gelen patlama sonrası taziye ve geçmiş olsun dileklerini ileten devlet başkanlarına ilişkin paylaşımda bulundu.
Birçok ülkeden yardım, taziye, geçmiş olsun ve destek yollamaya hazır olduklarını ileten mesajlar üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, devlet başkanlarına ilişkin paylaşımda bulunarak şükranlarını iletti.
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN DEVLET LİDERLERİNE PAYLAŞIMI
Resmi sosyal medya hesabından devlet başkanlarına Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, 'Taziye dilekleri ve geçmiş olsun mesajlarıyla Bartın'da yaşadığımız acıyı paylaşan tüm dost devletlere ve halklarına gösterdikleri samimi dayanışma için Türk Milleti adına şükranlarımı ifade ediyorum.' paylaşımında bulundu.
Ülkemizin yaşadığı acıya ortak olan, her zaman yanımızda olacaklarını ifade eden, taziye ve geçmiş olsun dileklerinde bulunan devlet liderleri ve uluslararası örgütlerinin bayraklarının bir arada yer aldığı görsel paylaşımda samimi dayanışma için Türk Milleti adına şükranlarını belirtti.
Dün akşam meydana gelen patlama sonucu 41 vatandaşımız vefat etti. Hastanede tedavi altında olan 6 maden işçimizin arasında 5 kişinin durumu ciddi olduğu Bakan Koca tarafından vurgulandı.
İçişleri Bakanlığı tarafından 4 iş müfettişi görevlendirildi. Olay ile ilgili adli ve yargı soruşturmaları titizlikle incelenecek. Patlamada göz ardı edilen ihmal varsa gerekli incelemeler sonucu ortaya çıkarılarak gerekli işlemlerin yapılacağı aktarıldı.
Enerji Bakanı Fatih Dönmez, olay yerinde incelemeleri ardından, daha 3 hafta önce burada maden işçileri ile bir araya gelerek ileriye yönelik atılacak adımların temelinin ifade edildiği, maden işçileri ile samimi anılar yaşandığını anlatırken göz yaşlarına hakim olamadı. 85 milyonu hüzne boğan patlama Türkiye'yi yasa boğdu.
Bakmadan Geçme