• Haberler
  • Gündem
  • CHP'de İmamoğlu rüzgarı, İyi Parti'de ittifak arayışı

CHP'de İmamoğlu rüzgarı, İyi Parti'de ittifak arayışı

CHP'nin İstanbul adayı İmamoğlu, Kılıçdaroğlu'nun desteğini aldığını açıkladı. İyi Parti lideri Akşener ise yerel seçimlerde ittifak kapısını kapatmadığını belirtti. CHP'de kurultay hareketliliği devam ederken, Özgür Özel 15 Eylül'de genel merkeze randevu aldı.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, partisinin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendisine tam destek verdiğini söyledi. İmamoğlu, “Sayın genel başkanımızın ‘İmamoğlu adayımızdır’ demesi sevindiricidir'' derken Kemal Kılıçdaroğlu ''Bir insan bir görevde başarılıysa neden değiştirilsin? Elbette Ekrem İmamoğlu adayımızdır. Hayırlısı olsun. Hiç gaz kesmeden bu yerel mücadeleyi sürdürüyoruz” dedi.

Meral Akşener, yerel seçimlerde ittifak konusunda ise kapının açık olduğunu belirtti. “İstanbul sadece bir yerel seçim değildir, bunu herkes biliyor. Bu manada diyalogların kapalı olmayacağını düşünüyorum. Ben de Ekrem Bey’le yakınım, orada bir sorunumuz yok. Ama biz her yerde ayrı gireceğiz” diye konuştu.

İyi Parti’de Akşener kararı

Öte yandan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin genel idare kurulu toplantısında yerel seçimlerde ittifak yapmayacaklarını açıkladı. Akşener, “Biz bu partiyi Cumhuriyet Halk Partisi’nin adaylarını seçtirmek için kurmadık” diyerek CHP ile aralarında bir mesafe olduğunu gösterdi.

Akşener, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu’na da destek vereceklerini söylemedi. “Farklı açılardan değerlendirmeler oldu elbette. Ancak bu metin çok açık değerli arkadaşlar ve inşallah İyi Parti yerel seçimlerin parlayan yıldızı olacak, bundan eminiz” dedi.

Özgür Özel, olası ittifaklar için genel başkana görüşme ve inisiyatif kullanma yetkisi verilip verilmediği sorusuna ise şu yanıtı verdi: “Başkanlık divanımız bu yetkiyi verdi. Neden demokrasiden yana olanlar ayrışsın? Neden gücünü bölsün? Kaldı ki önümüzdeki süreçte bir yerel seçim var zaten. Kentlerde ya da ilçelerde insanlar kendi bölgelerinde tek adam rejiminin temsilcisi bir adaya karşı demokrasiden yana olan en güçlü adaya yönelecektir.”

CHP’de kurultay hazırlığı

CHP’de ise kurultay hareketliliği devam ediyor. Genel başkanlık yarışında aday olması beklenen Özgür Özel, Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşme sonrası açıklama için 15 Eylül Cuma günü genel merkeze randevu aldı. Özel, “Hiçbir şey olmamış gibi davranmıyoruz. Mesajı doğru okuyoruz. Yapmamız gerekenleri biliyoruz” dedi.

Özel, Kılıçdaroğlu’na karşı bir muhalefet oluşturmak için çalıştığını da yalanladı. “Bizim bir muhalefet hareketi değil, bir kurultay hareketi olduğumuzu söyledik. Bizim amacımız partiyi daha iyi yönetmek, daha iyi temsil etmek, daha iyi savunmaktır” diye konuştu.

Özel, kurultayda genel başkan adayı olup olmayacağı sorusuna ise net bir yanıt vermedi. “Kurultayda ne yapacağımızı 15 Eylül’de açıklayacağız. Şu anda her şey mümkündür” dedi.

Bakmadan Geçme

Kamu Gündemi - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!