- Haberler
- Siyaset
- CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ifadeye çağrıldı: 'Partimiz 360 derecelik bir saldırı altında'
CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ifadeye çağrıldı: 'Partimiz 360 derecelik bir saldırı altında'
İl Başkanlığı seçimine hile karıştırıldığı iddiasıyla ifadeye çağrılan Özgür Çelik'ten ilk açıklama: 'Bu süreç, İmamoğlu ve belediye başkanlarımıza yönelik operasyonlardan bağımsız değil.'
CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, 2023 yılında yapılan CHP İstanbul İl Kongresi'ne ilişkin “menfaat karşılığı seçime hile karıştırıldığı” iddiaları kapsamında ifadeye çağrıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma doğrultusunda çağrılan Çelik, yaptığı açıklamada bu sürecin CHP’ye yönelik sistematik baskının bir parçası olduğunu savundu.
“Delegeler ifadeye çağrıldı, ardından beni de aradılar”
Gelişmeleri şehit cenazesi sonrası öğrendiğini belirten Çelik, “Sabah İstanbul’un farklı ilçelerinden partili arkadaşlarımız arayıp ifadeye çağrıldıklarını söylediler. Parti avukatlarımızla süreci hemen takip ettik. Ardından beni de aradılar ve Vatan Emniyet Müdürlüğü’ne ifadeye çağrıldım” dedi.
İfadesini savcılıkta vermek istediğini ilettiğini belirten Özgür Çelik, şu anda Çağlayan Adliyesi'ne doğru yola çıktıklarını ve burada süreci takip edeceklerini açıkladı.
“CHP 360 Derecelik Bir Kuşatma Altında”
İddialara sert tepki gösteren CHP İstanbul İl Başkanı, yaşananların siyasi bir baskı olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:
“Cumhuriyet Halk Partisi 360 derecelik bir saldırı altındadır. Bu yaşanan süreç; Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınmasından, belediye başkanlarımızın hedef alınmasından, CHP Genel Başkanımız Özgür Özel hakkında açılan soruşturmalardan bağımsız değildir.”
“Bu bir hukuk süreci değil, siyasal operasyon”
Çelik, ifadeye çağrılma sürecini hukuki değil, politik bir operasyon olarak değerlendirdi. “Partimizi yıpratmak, muhalefeti baskı altına almak için sistemli bir süreç işletiliyor. Ancak biz yılmayacağız” dedi.
Ne olmuştu?
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP İstanbul İl Kongresi’nde “çıkar karşılığı hile yapıldığı” iddiasıyla soruşturma başlatmıştı. Soruşturma kapsamında çok sayıda il delegesi ve il yöneticisinin ifadeye çağrıldığı öğrenildi.
Bakmadan Geçme