- Haberler
- Ekonomi
- Borsada Kara Cuma: FTSE 100 İki Haftanın Dip Seviyesinde! Legal & General'da Sert Düşüş!
Borsada Kara Cuma: FTSE 100 İki Haftanın Dip Seviyesinde! Legal & General'da Sert Düşüş!
FTSE 100 iki haftanın dip seviyesinde! Legal & General'da sert düşüş! Tesco bankacılık operasyonlarını Barclays'e satıyor! BoE'den faiz artışı sinyali!
Londra Borsası'nda (LSE) Cuma günü kara bir Cuma yaşandı. FTSE 100 endeksi, haftalık kayıplarını da artırarak %0,3 düşüşle iki haftanın en düşük seviyesine geriledi. Bu düşüşte, Legal & General'ın Citigroup'un daha düşük fiyat hedefi belirlemesiyle %3'ün üzerinde değer kaybetmesi önemli rol oynadı. Daha geniş hayat sigortası endeksi de %1,4'lük bir düşüş yaşadı.
AstraZeneca'nın zayıf kazanç raporunun gölgesinde kalan ilaç ve biyoteknoloji sektörleri de %0,3 geriledi. Bu sektördeki düşüş, AstraZeneca'nın bir önceki günkü %4,4'lük düşüşünün ardından gerçekleşti.
Kurumsal haberlerde ise Tesco'dan dikkat çeken bir hamle geldi. Perakende devi, bankacılık operasyonlarının önemli bir bölümünü tahmini 700 milyon £ (883 milyon $) karşılığında Barclays'e satmayı planladığını duyurdu.
İngiltere Merkez Bankası (BoE) politika yapıcısı Haskel ise faiz oranlarının artırılmasını savunmaya devam etti. Haskel, İngiltere'deki enflasyonda yavaşlama belirtileri gördüğünü, ancak istikrar için daha fazla kanıta ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.
FTSE 100'ün düşüşünde rol oynayan diğer faktörler şunlardır:
- Artan küresel resesyon endişeleri: ABD ve Avrupa'da resesyon korkuları yatırımcıları tedirgin ediyor.
- Ukrayna'daki savaşın devam etmesi: Savaş, enerji fiyatlarını yükselterek enflasyonu körüklüyor.
- Çin'deki ekonomik yavaşlama: Çin'in ekonomik büyümesindeki yavaşlama, küresel ekonomiyi olumsuz etkiliyor.
Analistler, FTSE 100'ün önümüzdeki haftalarda da volatil kalmaya devam edeceğini ve yatırımcıların küresel makroekonomik gelişmelere yakından bakacağını belirtiyor.
Bakmadan Geçme