Birçok ilçede acele kamulaştırma kararı alındı

30 Kasım Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Kararları yayımlandı. Elektrik İletim Hattı Projesi için birçok il ve ilçede taşınmaz malların kamulaştırma kararı alındı.

Birçok ilçede acele kamulaştırma kararı alındı - Kadirli-Sumbas, Kemer-Fenike, Adıyaman-Atatürk HES kapsamında belirtilen taşınmazların kamulaştırma kararı alındığı açıklandı.

Ülkemizde il ve ilçelerde kamulaştırma kararı kapsamında birçok projenin faaliyete geçmesi için Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Kararları açıklanıyor. Alınan karar, Elektrik İletim Hattı Projesi olduğu belirtildi.

RESMİ GAZETE KAMULAŞTIRMA KARARI

Bağlantı anlaşması uyarınca tesis edilecek, '154 kV' (Adıyaman Çimento TM- Atatürk HES TM) Brş.N. -Börkene Çimento TM Enerji İletim Hattı (Girdi-Çıktı) Projesi' kapsamında ekli harita ile listede güzergahları (kuzey ve güney) ve bulunduğu yer ile parsel numaraları gösterilen taşınmazlarda direk yerlerinin mülkiyet şeklinde, iletken salınım gabarisinin ise irtifak hakkı kurulmak suretiyle Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılmasına, 2942 sayılı Kamulaştırma Kanununun 27 nc, maddesi gereğince karar verilmiştir.

Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğüne ait '154 kV Kemer-Fenike Enerji İletim Hattı Yenileme Projesi' kapsamında ekli haritada gösterilen güzergaha isabet eden taşınmazlarda direk yerlerinin mülkiyet şeklinde, iletken salınım gabarisinin ise irtifak hakkı kurulmak suretiyle adı geçen Genel Müdürlük tarafından acele kamulaştırılmasına, 2942 sayılı Kamulaştırma Kanununun 27 nci maddesi gereğince karar verilmiştir.

Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğüne ait '154 kV Porsuk Trafo Merkezi Projesi' kapsamında ekli haritada gösterilen güzergaha isabet eden taşınmazların adı geçen Genel Müdürlük tarafından acele kamulaştırılmasına, 2942 sayılı Kamulaştırma Kanununun 27 nci maddesi gereğince karar verilmiştir.

Kadirli-Sumbas İl Yolu ve kavşak bağlantı yolu projeleri kapsamında proje güzergahına rastlayan kesimlerde araziye girilebilmesi ve yol yapımı çalışmalarının tamamlanabilmesi amacıyla ekli kroki ile listede güzergahı, bulunduğu yer ve ada/parsel numaraları gösterilen taşınmazlar ile üzerlerindeki müştemilatın Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılmasına, 2942 sayılı Kamulaştırma Kanununun 27 nci maddesi gereğince karar verilmiştir.

Bakmadan Geçme

Kamu Gündemi - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!