Birce Akalay ve Cem Küçük neden gündem oldu, ne dediler? (22 Temmuz 2022)

Birce Akalay ve Cem Küçük'ün sosyal medyada gündem olmasının ardından pek çok vatandaş, neden gündeme geldikleri konusunda araştırma yapmaya başladı. Peki Cem Küçük ve Birce Akalay neden gündem oldu? İşte detaylar...

Birce Akalay ve Cem Küçük neden gündem oldu, ne dediler? (22 Temmuz 2022)

Bundan kısa bir zaman önce Birce Akalay sosyal medyada bir paylaşım yaptı. Bu paylaşımı ile birlikte pek çok kişiden tepki alan Akalay'ın tepki aldığı bir diğer isim de Cem Küçük oldu. Cem Küçük'ün bu sabah Türkiye Gazetesi'inde yayınladığı köşe yazısında Birce Akalay'ı hedef alması oldukça konuşuldu. Bu konu gündeme gelirken, bunun yanı sıra sosyal medyada da bu konuşmalar uzun süre gündemde kaldı.

BİRCE AKALAY NE DEMİŞTİ?

Bundan kısa bir süre önce Birce Akalay sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşımda bulundu. Son dönemde doların hızlı bir şekilde artması ve ekonomik sorunların gündemden düşmemesi nedeniyle oldukça sinirlenen Birce Akalay konu ile ilgili düşüncelerini dile getirdi. Birce Akalay'ın yaptığı paylaşım şu şekildeydi;

''Bıktım artık. Emeğimizin değeri, paramız iyiden iyiye pul oldu. İşçimiz, halkımız sefil oldu. Fakat birileri ülkeyi yemeye ve doyumsuzca satmaya devam ediyor. Yargılanacağınız günleri görebilmek ümidiyle. Ki göreceğiz''

"Yargılanacaksınız" açıklamasının hükümete olduğunu ve bunun bir tehdit teşkil ettiğini iddia eden Cem Küçük ise bugün köşe yazısında bu konuyu ele alarak Birce Akalay'ı eleştirdi. Oldukça sert bir dille eleştiride bulunan Cem Küçük'ün açıklamaları şu şekildeydi;

"KARARI SANDIKTA MİLLET VERECEK"

"Ekonomik zorluklardan dolayı şimdi yine tehditlere başladılar. Dün adını gerçekten ilk kez duyduğum Birce Akalay diye biri -oyuncuymuş- hükûmeti tehdit etmiş. Yargılanacaklar demiş. Kimin neyle yargılanacağını dememiş ama muhtemelen ortamlarda konuşulanları aktarmış.

Birce Akalay sosyal medyaya bakıyor. Konuşulanları duyuyor. Hükûmet kesin gidici, diyor. Bunların hepsine bir öz güven gelmiş. Birce Hanım, son 20 yıldır böyle konuşanlar ya içeri girdi, ya kaçtı ya da kariyerleri bitti!

Birce Hanım, bir zamanlar Mehmet Ali Alabora vardı. Gezi’de ağaçların bahane olduğunu söylemişti. Kendisi galiba Londra’da. Siz siz olun fazla öz güvenli olmayın. Temkinli olmak daha iyidir...Biz bu tehditleri belli ki seçimlere kadar duyacağız. Sonra kararı sandıkta millet verecek."

SONRAKİ HABER