Bakan Mehmet Şimşek New York'ta 'fon akışı' konusunda iddialı açıklamalar yaptı!
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, New York'ta yatırımcılarla gerçekleştirdiği görüşmelere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Şimşek, görüşmelerin Türkiye'ye fon akışına katkı sağlayacağına inandığını vurguladı.
Bakan Şimşek, sosyal medya hesabından da Türkiye'nin yatırımcılar nezdinde hala ilgi uyandırmaya devam ettiğini belirtti. New York'ta iş insanları, fon yöneticileri ve kredi derecelendirme kuruluşlarının üst düzey yöneticileriyle verimli görüşmeler yaptıklarını ifade eden Şimşek, ayrıca Türkiye'ye ilgi duyan bir grup yatırımcıya hitap etme fırsatı bulduğunu aktardı. Bakan Şimşek'in açıklamaları, Türkiye'nin yatırım potansiyelinin devam ettiğine işaret etmektedir.
Türkiye ekonomi programının hedefleri açıklandı
Goldman Sachs’ın ev sahipliğinde düzenlenen bir toplantıda, Türkiye’nin ekonomi programının hedeflerini ve yol haritasını paylaşan Şimşek, dünyanın önde gelen fon yöneticileriyle bir araya geldi. Şimşek, ayrıca 13. Türkiye Yatırım Konferansı’nda geniş bir yatırımcı kitlesine hitap ederek Türkiye’nin ekonomik görünümü hakkında bir sunum yaptı.
Şimşek, Cumhurbaşkanı tarafından enflasyon kontrolüne yönelik politikalara tam destek verilmesinin, politika çerçevesine olan güveni artıran en önemli faktör olduğunu belirtti. Şimşek, bu görüşmelerin Türkiye’ye fon akışına katkı sağlayacağına inandığını ifade etti.
Konferansta büyük bir yatırımcı kitlesi yer aldı
Konferansta kalabalık bir yatırımcı kitlesi bir araya gelerek dikkatle dinledi. Konuşmacı, Türkiye’nin enflasyonu kontrol altına alma politikalarına Cumhurbaşkanı tarafından verilen tam destekten bahsederek, bu desteğin politika çerçevesine olan güveni artıran en önemli unsur olduğunu vurguladı. Yapılan görüşmelerin Türkiye’ye fon akışına olumlu katkı sağlayacağına olan inancını da paylaştı.
Bakmadan Geçme