• Haberler
  • Gündem
  • Bakan Derya Yanık SED ödemelerini açıkladı! 582 milyon 692 bin TL ödeme yapıldı!

Bakan Derya Yanık SED ödemelerini açıkladı! 582 milyon 692 bin TL ödeme yapıldı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarının ihtiyaçlarını ve eğitim giderlerinin karşılanması amacıyla Mart ayı içerisinde 582 milyon 692 bin TL Sosyal Ekonomik Destek ödemesi yapıldığını açıkladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan Sosyal Ekonomik Destek ödemeleri dar gelirli ailelerin çocuklarının ihtiyaçlarını ve eğitim giderlerinin karşılanması için düzenli olarak ödenmeye devam ediyor. Mart ayı içerisinde 582 milyon 692 bin TL SED ödemesi yapıldığı açıklandı.

Bakan Derya Yanık açıklama yaptı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, çocuk politikalarının temelinin aile bütünlüğünün korunması ve çocuğun aile ortamında sağlıklı bir şekilde yetiştirilmesi olduğunu belirterek, bu çerçevede dar gelirli ailelerin çocukları adına verilen Sosyal Ekonomik Destek ödemeleri, çocukların ihtiyaçlarını ve eğitim giderlerinin karşılanması adına sağlanıyor. Aile bütünlüğünün korunması ve çocukların aile ortamında geleceğine hazırlanmasına önem verdiklerinin altını çize Bakan Derya Yanık, ekonomik gerekçelerle çocukların ailelerinden kopmasını önlemeyi amaçladıklarını da açıkladı.

582 milyon 692 bin TL ödeme yapıldı!

İhtiyaç sahibi ailelerin çocuklarının ihtiyaçlarını ve eğitim giderlerini karşılaması amacıyla sağlanan Sosyal Ekonomik Destek ödemeleri, ihtiyaç sahibi ailelerdeki yaklaşık 174 bin çocuğun gereksinimlerinin karşılandığını açıklayan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, konuyla ilgili açıklama yaptı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık; “SED ile ailelerin, çocuklarının temel gereksinimlerini ve eğitim giderlerini karşılıyoruz. İhtiyaç sahibi ailelerimize çocukları için mart ayı içerisinde 582.692.272 TL tutarında Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemesi yaptık” ifadelerini kullandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, dar gelirli ailelerin çocuklarının gereksinimlerini ve eğitim giderlerinin karşılanması adına verilen bu destek ödemesinin mart ayı içerisinde 582 milyon 692 bin TL olduğunu açıkladı.

Bakmadan Geçme

Kamu Gündemi - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!