Bakan Derya Yanık: '291 çocuğumuzun kimliklerini henüz tespit edemedik'
Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından açıklamalar da gelmeye devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 291 çocuğun kimliklerini henüz tespit edemediklerini ifade etti.
Bakan Derya Yanık: “Şu anda bakanlık olarak bizde kayıtlı 1362 çocuğumuz var. Hastanede takip edilen çocuk sayımız 792, bakanlık kuruluşlarına aldığımız çocuk sayısı 201” ifadelerini kullandı. Bakan Derya yanık çalışmaların devam ettiğini belirtti.
291 çocuğun kimlikleri henüz tespit edilemedi!
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık açıklamalarında şu ifadeleri kullandı: “Şu anda bakanlık olarak bizde kayıtlı 1362 çocuğumuz var. Hastanede takip edilen çocuk sayımız 792, bakanlık kuruluşlarına aldığımız çocuk sayısı 201. Bu çocuklarımızdan 1071’nin kimliklerini tespit ettik. Halihazırda 291 çocuğumuzun henüz kimliklerini tespit edemedik ama bunlarla ilgili de çalışmalar devam ediyor” ifadelerini kullandı.
Çalışmalar devam ediyor!
Bakan Derya Yanık, deprem bölgesinden Etlik Şehir Hastanesi’ne getirilen çocukları ziyarette bulundu ve çocukların durumları ile ilgili bilgiler aldı. Bakan Derya Yanık, kimlikleri tespit etmeden işlem yapılmasının mümkün olmadığını belirterek: “Deprem bölgesinden gelen çocuklarımla alakalı belli birtakım süreçlerimiz var. Birincisi ve hepsinden önceliklisi çocukların kimlikleri belli değilse kimlik tespitlerinin yapılması. İkincisi, eğer aile fertleri yaşıyorsa onlarla buluşturmak. Çocuklarımızın ailelerini bulmadan, kimliklerini tespit etmeden onlarla ilgili bir işlem yapmamız mümkün değil.
Bu dönem itibarıyla, akut dönemde alır, bakar, gözetimi üstlenir, daha sonra tekrar kurum bakımına ya da çeşitli alternatif bakım modellerine yöneltiriz gibi bir uygulamamız yok. Bazen vatandaşlarımız dönemsel bakım teklifinde bulunuyorlar. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz ancak bizim bakanlık olarak bütün çocuklarımızın bakımını sağlayacak imkanımız var. Dolayısıyla dönemsel yükümlülüğünü vatandaşlarımıza devretmek gibi bir tercihimiz yok ve olamaz da” ifadelerini kullandı.
Bakmadan Geçme