- Haberler
- Kamu Haber
- Avrupa'da büyüyen enerji krizi sonucu insanlar yakacak arayışına girdiler! Odun için ormanları talan ettiler
Avrupa'da büyüyen enerji krizi sonucu insanlar yakacak arayışına girdiler! Odun için ormanları talan ettiler
Avrupa'da başlayan enerji krizi gittikçe büyüyor. Rusya'nın doğalgaz sınırlaması sonucunda birçok Avrupa ülkesi yakacak arayışına girdi. Avrupa'da yaşayan insanlar kış mevsiminin başlamasıyla yakacak arayışında ormanlara dadandı.
Avrupa'da büyüyen enerji krizi sonucu insanlar yakacak arayışına girdiler! Odun için ormanları talan ettiler: Avrupa'da başlayan enerji krizi gittikçe büyüyor. Rusya'nın doğalgaz sınırlaması sonucunda birçok Avrupa ülkesi yakacak arayışına girdi. Avrupa'da yaşayan insanlar kış mevsiminin başlamasıyla yakacak arayışında ormanlara dadandı.
Avrupa'da yaşanan enerji krizi sonucunda gündemden düşmeyen Avrupa ülkeleri fiyatı arttıkça artan doğalgaz fiyatları sonucu ısınma ihtiyacını karşılamak amacıyla farklı yöntemlere başvurdular. Avrupa'da yasa dışı olan bu yöntem ormanlardan ağaç keserek odun yapma yöntemi oldu.
BU SENE AVRUPA'DA BU SUÇU İŞLEYEN ORANI ARTTI
Batı Almanya Radyo ve Televizyon Kurumu WDR'in haberine göre, Alman ormanlarından odun çalanların sayısında bu sene geçen yıllara göre oldukça büyük bir artış söz konusu. Berlin'deki Alman Orman Sahipleri Derneği AGDW, odun hırsızlığı nedeniyle yaşanan maddi kaybın milyonlar ile ölçüldüğüne dikkat çekti.
Avrupa'da ormanların yüzde 80'inden fazlası özel mülkiyet alanı. Bu konu hakkında görüşlerini belirten Koch, "Bunlar insanların odunların kendine ait olduğunu düşünebileceği kamu ormanları değil, dolayısıyla yapılan açıkça hırsızlık" şeklinde konuşuyor.
ORMANLARA ZARAR VERMEK ÇEVREYE BÜYÜK ZARAR VERİYOR
Almanya'nın kuzeyinde bulunan bazı eyaletlerde yetkilileri de insanların kendi ısınma ihtiyacını daha ucuza karşılamak amacıyla bulduğu bu çözüm çevreye büyük zarar veriyor. İnsanların bu şekilde sadece suç işlemekle kalmayıp ormana da zarar verdiğini belirten Ormancılık Dairesinden Nicole Fiedler, "Yerde duran odun ve ağaç parçaları ekosistemin korunması için çok önemli. Bu 'ölü' odunlar birçok küçük canlının yaşam alanını oluşturuyor. Ayrıca karbondioksit ve nem depoluyor" diyor.
Kesilen ağaçların doğanın dönüşmesi için ve çevre için gerekli mikroorganizmaları oluşturması açısından oldukça önemli ağaçlar olduğu belirtildi. Fakat artan enerji fiyatları odunla ısınma çalışmalarına ortam hazırlamış oldu. Bunun önüne geçilmesi gerektiği düşünülüyor.
Bakmadan Geçme