Araba piyasasında artış! İkinci zam araçtan hızlı geldi!
İkinci el araç piyasasına yeni bir zam geliyor. Ankara Sincan Motorlu Araç Satıcıları Derneği Başkanı Gökhan Çalışkan açıkladı.
Araç sahibi olmak isteyen milyonlarca kişi araba piyasasındaki dalgalanmaları yakından takip ederken yeni bir zam haberiyle karşılaştı. İkinci el araç piyasasına yeni bir zam geliyor. Ankara Sincan Motorlu Araç Satıcıları Derneği Başkanı Gökhan Çalışkan açıkladı.
İkinci el araç piyasasındaki düşüşten yararlanarak araç sahibi olma hayallerini gerçekleştirmek isteyen kişilere zam haberi. İkinci el araç piyasasında yeni bir artış daha yaşanacak. Yüzde 15 zam gelmesi beklenen araç piyasasıyla ilgili yorumlarıcyaptı.
İKİNCİ EL ARAÇLARA ZAM GELECEK Mİ?
İkinci el araçlara önümüzdeki günlerde yüzde 15 zam gelmesi beklenirken Ankara Sincan Motorlu Araç Satıcıları Derneği Başkanı Gökhan Çalışkan "Önümüzdeki dönemde fiyatların yüzde 15 dolayında artmasını bekliyoruz. Tüketicilerimizin galerileri ziyaret ettiğinde karşılaştığımız en büyük sorunlardan biri, fiyatların yüksekliğinden şikayet oluyor" dedi.
Arz talep dengesizliğinden kaynaklı olarak ikinci el araç piyasasına zam gelmesi beklenirken birçok kişi zammın ne kadar olacağını araştırmaya başladı. Önümüzdeki günlerde ikinci el araç piyasasında yüzde 15 oranında bir zam uygulanması beklenirken Çalışkan konuyla ilgili şunları söyledi;
''Geçtiğimiz dönemlerde Ticaret Bakanlığı bir yönetmelik yayınlandı. Yayınlanan yönetmelikte sektörü düzenlemek, toparlamak adına yapılan bu çalışmalar, piyasadaki beklentileri karşılamadı. Altı ay, altı bin kilometre satış yasağı bizi töhmet altında bıraktı.''
SIFIR ARAÇ ALAMIYORUZ!
Ankara Sincan Motorlu Araç Satıcıları Derneği Başkanı Gökhan Çalışkan ikinci el araç piyasasındaki dalgalanmalardan vatandaşların şikayetçi olduğunu dile getirirken aynı zamanda sıfır araç alınamadığını da şu sözlerle dile getirdi ''Bayilere gittiğimizde sıfır araç alamıyoruz. Firmalar, bize 2. el ticareti yaptığımız için sıfır araç satmıyor. Bunun algısı nedense bizler üzerine yöneltiliyor. Ama bayiler ikinci el araçları diledikleri gibi satabiliyor. İkinci el satışı yapan firmalar ise sıfır araç satışı yapamıyor.
Önümüzdeki dönemde fiyatların yüzde 15 dolayında artmasını bekliyoruz. Tüketicilerimizin galerileri ziyaret ettiğinde karşılaştığımız en büyük sorunlardan biri, fiyatların yüksekliğinden şikayet oluyor. Geçen seneyle bu sene arasındaki fiyatlardan müşterilerimiz rahatsız. Ama bu rahatsızlığın sebebi motorlu araç satıcıları değil.''
VATANDAŞLARIN TALEPLERİ KARŞILANAMIYOR
Araç sahibi olmak isteyen ve bu nedenle şubelere giden vatandaşların taleplerinin karşılanamdığını, araç almak için gerekli bütçenin yüksek olduğunu dile getiren Çalışkan ''Şu anda orta segmentte bir araca sahip olmak için 400 bin TL ile 1 milyon 250 bin TL arasında bir bütçeye sahip olmak gerekiyor. İkinci el fiyatlarının yükselmesindeki en büyük sebeplerden biri de arz talep dengesizliği. Vatandaşlarımız şu an bayilere sıfır araç almak için gittiklerinde talepleri karşılanamıyor. Vatandaş da çözümü 2. el araçta arıyor. Talebin bu kadar yoğun olması, fiyatların da gereğinden fazla yükselmesine sebep oluyor. Bu da arz talep dengesizliğinden…
Ankara’nın batı kanadında Sincan bölgesinde Otomobil Ticaret ve Yaşam Merkezi kuruyoruz. Ciddi bir istihdam olanağı sağlayacak. Bu bölgede bin kişilik bir istihdam da sağlayacağını düşünüyoruz. Hayata geçirdiğimiz bu projeyi 2023 yılının ilk çeyreğinde hizmete sunacağız." dedi.
İkinci el araç piyasasındaki güncel gelişmelerden haberdar olmak için kamugundemi.com haber sitesini takip etmeyi unutmayınız.
Bakmadan Geçme