Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne yeni operasyon

Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik rüşvet ve yolsuzluk soruşturması derinleşiyor. Bu sabah gerçekleştirilen operasyonda 3 belediye çalışanı daha gözaltına alındı.

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde sürdürülen ve Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Muhittin Böcek’in tutuklanmasıyla gündeme oturan rüşvet soruşturmasında yeni bir gelişme yaşandı. Sabah saatlerinde harekete geçen Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi (KOM) ekipleri, belediye binasında operasyon düzenledi.

Genel Sekreter Yardımcısı ve İmar Şube Müdürü Gözaltında

Saat 07.30 sularında belediye binasına gelen KOM ekipleri, Genel Sekreter Yardımcısı Serkan T., İmar Şube Müdür Vekili Tuncay K. ve bir belediye memurunu gözaltına aldı. Operasyon kapsamında belediyeye bağlı bazı birimlerde arama ve belge incelemeleri devam ediyor.

Muhittin Böcek'in Tahliyesine Ret

Soruşturmanın merkezindeki isim olan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in tutukluluğu da devam ediyor. Avukatlarının, asliye ceza mahkemesine sunduğu tahliye talebi dilekçesi mahkeme tarafından reddedildi. Hatırlanacağı üzere Böcek, 5 Temmuz’da gözaltına alınmış, adliyeye sevkinin ardından tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Aynı gün gözaltına alınan eski gelini Zeynep Kerimoğlu ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Görevden Uzaklaştırılmıştı

Tutuklanmasının ardından İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılan Muhittin Böcek’in oğlu Mustafa Gökhan Böcek’in de soruşturma kapsamında arandığı, ancak yurt dışında bulunduğu tespit edilmişti.

Antalya kamuoyunda geniş yankı uyandıran soruşturma sürecinin önümüzdeki günlerde daha da derinleşmesi bekleniyor.

Bakmadan Geçme

Kamu Gündemi - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!