• Haberler
  • Gündem
  • AKP'den flaş Filistin açıklaması: 2 devletli çözüm perspektifinin muhafazası mühimdir!

AKP'den flaş Filistin açıklaması: 2 devletli çözüm perspektifinin muhafazası mühimdir!

AKP Manisa Yenişehirlioğlu, Filistin ve İsrail arasında yaşanan çatışmalar hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Yenişehirlioğlu, Filistin'in meşru haklarına kavuşması için verdikleri mücadeleyi desteklediklerini ve 2 devletli çözüm perspektifinin muhafazası mühim olduklarını söyledi.

AKL Parti Manisa Milletvekili Bahadır Nahit Yenişehirlioğlu, Filistin ve İsrail arasında yaşanan çatışmalar hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Yenişehirlioğlu, Filistin’in meşru haklarına kavuşması için verdikleri mücadeleyi desteklediklerini ve Kudüs’ün tarihî konumuna saygı gösterilmesi gerektiğini vurguladı.

Bölgede Sükûnetin Tesis Edilmesine Büyük Önem Vermekteyiz

Yenişehirlioğlu, Filistin ve İsrail arasında yaşanan üzücü gelişmeler karşısında bölgede sükûnetin bir an önce tesis edilmesine büyük önem verdiklerini belirtti. Tüm partiler gibi, Filistin’in uluslararası hukuk temelinde meşru haklarına kavuşması yolunda verdikleri mücadelede her daim yanlarında olduklarını ifade etti.

Yenişehirlioğlu, “Bölgeye kalıcı barışın gelmesi ancak Filistin-İsrail sorununun çözüme kavuşturulmasıyla mümkündür. Bu noktada 2 devletli çözüm perspektifinin muhafazası mühimdir.” dedi.

Bağımsız Bir Filistin Devletinin Hayata Geçirilmesi Bir İhtiyaçtır

Yenişehirlioğlu, yaşananların gösterdiği gibi bağımsız ve coğrafi bütünlüğü haiz, başkenti Kudüs olan bir Filistin devletinin hayata geçirilmesinin bundan böyle ertelenemez olduğunu söyledi. Bu konunun bir ihtiyaç olduğunu vurgulayan Yenişehirlioğlu, “Dün olduğu gibi bugün de Kudüs’ün, özellikle de Haremişerif’in tarihî konumuna saygı gösterilmesi hususunun takipçisi olmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

Yenişehirlioğlu, her geçen gün artan sivil can kayıplarını kınadığını ve bu duruma bir son verilmesi çağrısında bulundu. Yenişehirlioğlu, “Filistin halkının acısını yüreğimizde hissediyoruz. Onların yanındayız ve onlara destek olmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme

Kamu Gündemi - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!