• Haberler
  • Gündem
  • AK Partili o isimden dev iddia: 'Deniz Baykal Cumhur İttifakı'na katılacak'

AK Partili o isimden dev iddia: 'Deniz Baykal Cumhur İttifakı'na katılacak'

Son günlerde kızı Aslı Baykal'ın CHP'den istifası ile gündeme gelen Deniz Baykaİ'a ilişkin yeni bir gelişme daha yaşandı. Gelen bilgiler kapsamında Deniz Baykal'ın Cumhur İttifakı'na katılacağı Ak Partili meclis üyesinden geldi.

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Sinan Burhan ortaya oldukça büyük bir iddia attı. Burhan tarafından yapılmış olan açıklama kapsamında Eski Cumhuriyet Halk Partisi lideri Deniz Baykal'ın Cumhur İttifakı'na katılacağı öne sürüldü.

Geçtiğimiz günlerde kızı Aslı Baykal'ın Cumhuriyet Halk Partisi'nden istifası ile gündeme gelen Deniz Baykal'ın ismi gündemin en çok okunanları arasında yerini aldı. Baykal'ın kızının partiden istifası sonrasında bunun nasıl yaşanmış olduğu merak konusu oldu. Bir süredir siyaset arenasından uzak olan Deniz Baykal'ın ise parti ile ilişkileri merak konusu olmuştu. Aslı Baykal'ın istifasının yankısı sürerken Deniz Baykal'ın oğlu Ataç Baykal'dan açıklama geldi. Bizim TV'ye konuşan ve kardeşinin istifasından Deniz Baykal ve ailesinin sorumlu tutulamayacağını belirten Ataç Baykal şu ifadeleri kullandı;

"Babam ile konuştum. Aslı’nın CHP üyeliğinden istifasını kendisi ile konuşmadığını, hatta istifa ettikten sonra haber verdiğini söyledi. Aslı’nın istifası Deniz Baykal ve ailesini bağlayıcı bir görüşün sonucu alınmış bir karar değildir. Babam, kendisi CHP’den istifa etmeyi asla düşünmüyor, herkese de sakın istifa etmeyin diye telkinde bulunuyor. Aslı’nın istifası için babam, ‘Bana bu bildirildi, oturup konuşalım diye önceden sorulmadı’ dedi. Ben Aslı’nın CHP üyesi bile olduğunu bilmiyordum. Bu tartışmalar üzerine üye olduğunu öğrendim. Devlet memuru olmasaydım ben bugün CHP’ye üye olurdum."

Öte yandan bu açıklamanın ardından gelen bir iddia gündemi ayağa kaldırdı. Pek çok kişinin kısa süre içerisinde iddiayı takibe aldı ve detaylarını araştırmaya başladı. 

Deniz Baykal'ın partisinden istifa edip etmeyeceği son günlerde sıkı bir şekilde takip edilirken ve tartışmalar sürerken AK Partili bir ismin paylaşımı ilgi çekti.

Dün akşam saatlerinde resmi sosyal medya hesabından paylaşım yapan AK Parti Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Sinan Burhan; "Son dakika… Aldığım bir kulis… Milli ve yerli cephe genişliyor... Cumhur İttifakı'na Sn. Deniz Baykal da katılacak." ifadelerini kullanarak paylaşım yaptı. Burhan'ın bu paylaşımı kısa süre içerisinde büyük yankı uyandırdı.

Bakmadan Geçme

Kamu Gündemi - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!