- Haberler
- Kamu Haber
- 22 Ekim Resmi Gazete kararları yayınlandı! Cumhurbaşkanlığı Danışmanlığı'na 2 yeni atama gerçekleşti
22 Ekim Resmi Gazete kararları yayınlandı! Cumhurbaşkanlığı Danışmanlığı'na 2 yeni atama gerçekleşti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzaladı! Bugün yayınlanan Resmi Gazete kararlarına göre Cumhurbaşkanlığı atamaları gerçekleştirildi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile alınan Resmi Gazete kararlarına göre bugün Cumhurbaşkanlığı Danışmanlığına 2 yeni atama gerçekleştirildi. Yapılan bu atamaların ardından yeni ataması gerçekleştirilen kişiler merak konusu oldu.
CUMHURBAŞKANLIĞI DANIŞMANLIĞINA İKİ YENİ İSİM ATANDI!
Resmi Gazete'de yayınlanan kararlara göre ataması gerçekleşen iki yeni isim şu şekilde verildi;
Cumhurbaşkanı Danışmanlığına, Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 12 inci ve 13 üncü maddeleri gereğinde Orhan KARAKURT atanmıştır.
Cumhurbaşkanı Danışmanlığına, Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 12 inci ve 13 üncü maddeleri gereğinde Cengizhan BAŞARAN atanmıştır.
ORHAN KARAKURT KİMDİR?
Yeni Cumhurbaşkanı Danışmanı Orhan Karakurt 1994 yılında da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı sırasında çalışmış bir isimdir. Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Koordinatörlüğü yapan Karakurt kendisi de kendini şu cümleler ile ifade etmişti;
"Cumhurbaşkanımızın ekibinin en eskilerinden biriyim. Teşkilatın içinden geliyorum, 2006 yılından beri de sunumlarını üstleniyorum. Şu anda yurt içi ve yurt dışındaki tüm organizasyonlarında sunuculuk yapıyorum. Sesten sahne düzenine, protokolden program akışına her konuda koordinasyonu sağlıyorum. Adımı pek kimse bilmez ama beni herkes tanıyor."
CENGİZHAN BAŞARAN KİMDİR?
"Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle yeni bir göreve atandık. Bizleri bu göreve layık gördükleri için Sn. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a en kalbi şükranlarımı arz ederim. Türkiye Yüzyılını inşa ederken bu kutlu davada nefer olmak, bizim için şereftir." açıklaması ile yeni görevini duyuran Başaran, daha önce de Huber Köşkü Daire Başkanı, Batman'da Kültür Müdürü ve Siirt Kültür Müdürü olarak yer almıştır. Şimdi ise Cumhurbaşkanı Danışmanı olarak çalışmalara başlayacaktır.
Bakmadan Geçme