20 şehir için sarı alarm verildi! Önlem almayan pişman olacak: Günlerce sürecek
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurt genelinde etkili olması beklenen hava durumu değişiklikleri nedeniyle sarı kodlu uyarıyı genişletti.
İlk başta 9 il için sağanak yağış uyarısı yapan Meteoroloji, şimdi bu sayıyı 20 ile güncelledi. Hava durumu uzmanları, özellikle Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ve İç Anadolu bölgelerinde şiddetli sağanak yağışların beklendiğini bildirdi.
Detaylı Hava Durumu Raporu
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülkenin kuzey, iç ve batı kesimlerinde parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor. Akdeniz'in iç kesimleri ile birlikte Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ve Afyonkarahisar, Adana, Osmaniye, Ankara, Eskişehir, Sivas, Kayseri, Niğde, Tokat çevreleri de dahil olmak üzere belirli bölgelerde yerel olarak şiddetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlarının olabileceği tahmin ediliyor. Diğer bölgelerin ise az bulutlu ya da açık geçeceği öngörülüyor.
Uyarılan İller ve Tehlike Durumu
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün sarı kodlu uyarısı şu illeri kapsıyor: Adana, Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Artvin, Erzurum, Eskişehir, Giresun, Gümüşhane, Hatay, Isparta, Mersin, Kars, Konya, Kahramanmaraş, Rize, Trabzon, Bayburt, Ardahan ve Osmaniye. Vatandaşlar, olası sel, su baskını ve ulaşımda aksamalara karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıldı.
Bakmadan Geçme