• Haberler
  • Gündem
  • 15 kişinin hayatını kaybettiği zincirleme kazada otobüs şoförünün ifadesi

15 kişinin hayatını kaybettiği zincirleme kazada otobüs şoförünün ifadesi

Dün Gaziantep'in Nizip ilçesinde meydana gelen zincirleme kazada otobüs şoförünün ifadeleri ortaya çıktı. Savcıların titizlikle yürüttüğü soruşturmada detaylar yavaş yavaş geliyor.

Gaziantep-Nizip otoyolunun 20'nci kilometresinde dün gerçekleşen kazaya dair detaylar gelmeye başladı. Otomobilin dereye uçtuğu ilk yardım müdahalesine gelen ambulans, itfaiye ve olay yerinde bilgilerini edinmek amacıyla yola çıkan İhlas Haber Ajansı'na ait canlı yayın araçları yol kenarında sabit halde beklerken,  'Özel Diyarbakır Turizm' firmasına ait yolcu otobüsünün yol hizasında ilerlerken direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu zincirleme kaza yaşanmasına sebebiyet verdi. 

ZİNCİRLEME KAZANIN DETAYLARI

Dün yaşanan kazaya dair detaylar, kaza sabah saat 11.30'da Gaziantep-Nizip yolunda gerçekleşti. Zincirleme kaza öncesi olay yerine müdahale etmek amacıyla yola çıkan ambulans, itfaiye ve canlı haber aktarımı sağlamak için İhlas Haber Ajansı personellerinin olay yerine müdahale etmesi sonrasında 'Özel Diyarbakır Turizm' firmasına ait yolcu otobüsünün şoförü direksiyon hakimiyetini kaybetmesiyle birlikte otobüs yan yatarak zincirleme kaza yaşanmasına sebep oldu. 

Yan yatan otobüs, emniyet şeridinde güvenli park halinde bekleyen olay yerine müdahale maksadıyla giriş sağlayan itfaiye erleri, sağlık çalışanları ve olay yerinde yaşanılanları haber aktarımı sağlamak için yardıma destek olmak isteyen İhlas Haber Ajansı muhabirlerine çarptı. 

VEFAT EDEN KİŞİLER

Vefat eden kişiler açıklandı. Sağlık personelleri Tuba Uzdilli, Abdullah Kütük ve Halil Özden ile itfaiye erleri Ahmet Polat, Mehmet Polat ve Mehmet Bozkurt ile İhlas Haber Ajansı muhabirleri Muhammed Abdulkadir Esen, Umut Yakup Tanrıöver ve Aziz Birdal, Yakup Birdal, Muhammed Erpek, Umut Erpek, Nuran Tanrıkulu, Melik Kaya ile Mehmet Özsoy yaşamını yitiren kişiler olduğu belirlendi. Zincirleme kaza sonrasında bölgeye çok sayıda takviye ekipler dahil oldu. Paylaşılan ilk bilgilere göre 31 kişi yaralandı, 16 kişi hayatını kaybetti. 

OTOBÜS ŞOFÖRÜNÜN İFADESİ

Otobüs şoförü Abdulkadir Memiş'in ifadeleri olduğu iddia edilen açıklamalar, ''Otoyolda kaza vardı, kalabalık bir ekip bulunuyordu. O sırada ne olduğunu anlayamadım. Bir anda otobüsün direksiyon hakimiyetini kaybettim. Toparlamak için manevra yapmaya başladım ama kurtaramadım ve otobüs devrildi. Daha sonra sürüklenmeye başladım, sonrasını hatırlamıyorum. Kazaya neden olduğum için çok pişmanım'' ifadelerini kullandığı bildirildi. 

 

Bakmadan Geçme

Kamu Gündemi - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!