• Haberler
  • Ekonomi
  • 10 bin TL ve altında maaş alan herkese kötü haber: Belli oldu

10 bin TL ve altında maaş alan herkese kötü haber: Belli oldu

Gelen bir son dakika haberine göre Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) yaptığı açıklamasında mayıs ayına ait açlık ve yoksulluk sınırını paylaştı. Yapılan açıklamaya göre kötü haber resmen verildi.

Türk-İş’in yaptığı açıklamaya göre açlık sınırı 10 bin TL, yoksulluk sınırı ise 33 bin TL’yi geçti. İşte kalem kalem yapılan açıklamanın detayları

10 BİN 362 TL’YE YÜKSELDİ

Merakla beklenen mayıs ayı açlık ve yoksulluk sınırı açıklandı. Yapılan açıklamaya göre 4 kişilik bir ailenin sağlıklı ve dengeli bir şekilde beslenmesi için aylık yapması gereken harcamanın tutarı 10 bin 362 TL’ye yükseldi. Bunun dışında eğitim, sağlık, ulaşım, konut giderleri gibi çeşitli harcamalar için ifade edilen yoksulluk sınırının 33 bin 752 TL’ye yükseldiği açıklandı.

BEKAR BİR KİŞİNİN MALİYETİ 13 BİN 439 TL OLDU

Bunun dışında bekar bir kişinin yaşama maliyeti ise aylık 13 bin 439 TL’ye yükseldi. Ankara’da olan dört kişilik bir ailenin aylık gıda alanında yapması gereken asgari harcama tutarındaki artış bir önceki aya göre yüzde 2,23 olarak açıklandı. On iki ay itibarıyla değişim miktarı yüzde 72,18 olduğu duyuruldu.

 

Bakmadan Geçme

Kamu Gündemi - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!