Açıklama yapıldı: O kişiler ehliyet alamayacak! Kesinlikle bunu yapmanız gerekiyor

Açıklama yapıldı: O kişiler ehliyet alamayacak! Kesinlikle bunu yapmanız gerekiyor
Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde sürücü ve sürücü adaylarını yakından ilgilendiren iddiaların asılsız olduğu belirtildi.

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), söz konusu iddiaları yalanladı ve mevcut yönetmelikte herhangi bir değişiklik olmadığını açıkladı.

Sağlık Şartları ve Muayeneler Belirleniyor

DMM tarafından yapılan açıklamada, sürücü adayları ve sürücülerin sağlık şartları ve muayenelerine ilişkin usul ve esasların, Sürücü Adayları ve Sürücülerde Aranacak Sağlık Şartları ile Muayenelerine Dair Yönetmelik kapsamında belirlendiği vurgulandı. Bu kapsamda, uyku apnesi gibi durumların sürücü belgesi almayı veya yenilemeyi engellemediği belirtildi.

Uyku Apnesi Durumunda Tedavi Şartı

Yönetmelikte belirtilen 7. maddeye göre, ağır derecede veya orta derecede uyku apnesi olanlar ile gündüz uyuklama hali tespit edilen kişilerin, tedavi görmeden sürücü belgesi alamayacakları ifade edildi. Ancak uyku apnesinin kontrol altına alındığı veya tedavi edildiği, doktor heyeti tarafından tespit edilen kişilere sürücü belgesi verilebileceği belirtilerek, mevcut yönetmelikte herhangi bir değişiklik olmadığı vurgulandı.

Manipülasyona Karşı Dikkatli Olunmalı

DMM tarafından yapılan açıklamada, kamuoyunu manipüle etmeye yönelik yapılan paylaşımlara itibar edilmemesi gerektiği vurgulandı. Bu nedenle, sürücü adayları ve sürücülerin, sağlık şartları ve muayenelerine ilişkin güncel bilgileri resmi kaynaklardan doğrulamaları önerildi.